Nokia X3

Scris de | 3 mai, 2010
Nokia X3

Nokia X3 a fost prezentat oficial in acelasi timp cu fratele sau mai mare, X6. Insa X3 este primul telefon din seria Xseries pe care l-am testat si suntem incantati sa vedem ce s-a schimbat de cand XpressMusic era la putere. Si sistemul de operare S40 s-a schimbat, adaugand magazinul virtual Ovi Store si functii multi-tasking de baza.

In acest moment seria X de la Nokia este compusa din 2 telefoane foarte diferite. Nokia X6 este un touchscreen care ruleaza Symbian, iar X3 este un slider mai ieftin cu sistemul de operare S40. Are difuzoare stereo, calitate audio excelenta si radio FM cu antena interna pentru o experienta muzicala completa. Este disponibil la un pret accesibil, dar nu ofera cele mai bune dotari in afara de partea muzicala.

La prima vedere, telefonul nu pare deloc special. Ecran de 2.2 inchi, sistem S40, radio, difuzoare stereo, jack de 3.5 mm, Bluetooth, camera de 3.2 MP. Poti spune ca suna prost. Dar poate te inseli in privinta acestui “suna”.

In cutie gasim un incarcator, un scurt cablu microUSB, casti de 3.5 mm si bateria telefonului. Castile sunt dintr-o bucata, ceea ce inseamna ca nu veti mai putea avea microfon incorporat daca folositi alte casti. Mai este si manualul telefonului, si un card de 2GB microSD.

Nokia X3 masoara 96 x 49.3 x 14.1 mm si are un volum de 65.8 cc. Este elegant, cu linii foarte curate si are un stil simplu. Greutatea de 103 g este perfecta pentru un telefon cu un asemenea volum. Telefonul se departeaza de recentele aparitii Nokia care au colturile rotunjite, el avand linii drepte, directe.

Partea din fata este tipica pentru un telefon Nokia glisant. Inconjoara display-ul cu doua dungi pe fiecare parte, pe partea din stanga fiind tastele dedicate pentru muzica. Culoare rosie aduce cu stilul XpressMusic. Sub ecran este D-pad-ul standard pentru S40, inconjurate de tastele soft si cele pentru apelare.

Etichete: , , , , , , , , ,