Putere fără limite cu SAPPHIRE HD 5970 4G TOXIC

Scris de | 4 mai, 2010
Putere fără limite cu SAPPHIRE HD 5970 4G TOXIC

SAPPHIRE Technology, a începuy comercializarea uneia dintre cele mai rapide placi video din lume, SAPPHIRE HD 5970 4G TOXIC Edition. Prezentată pentru prima dată la CeBit 2010, SAPPHIRE HD 5970 4G TOXIC Edition are 4GB de memorie GDDR5, un total de 3200 de procesoare de flux și 160 de unități de textură. Rulează cu viteze de clock de 900MHz la nucleu și 1200MHz pentru memorie (4.8GHz efectivi).
Având de două ori mai multă putere de calcul decât seria de succes SAPPHIRE HD 5870, acest nou model HD 5970 împarte toate caracteristicile interesante ale familiei HD 5000 – inclusiv suport pentru seturi de instrucțiuni DirectCompute 11 al Microsoft DirectX 11, teselare hardware și comunicații multi –thread cu procesorul sistemului. Permite de asemenea accelerarea aplicațiilor suportate de către ATI Stream, și posibilitatea de a afișa pe trei monitoare simultan cu ajutorul ATI Eyefinity**. Toate acestea au un consum modest de energie în sarcină maximă iar cu ajutorul ATI Powerplay Dynamic Power Management se atinge un consum incredibil de mic în repaus sau în aplicațiile 2D.
Placa este răcită cu ajutorul unei soluții personalizate de la Arctic Cooling ce prezintă un radiator placat cu nichel și trei ventilatoare cu zgomot scăzut special concepute pentru a se potrivi cu designul original SAPPHIRE. Soluția este atât de eficientă încât permite spațiu suficient pentru tuning suplimentar.
Toți membrii seriei HD 5000, au încorporat un UVD (Unified Video decoder) reducând considerabil încărcarea procesorului şi asigurând decodare lină pentru conţinutul Blu-ray™ şi HD DVD, pentru codecurile VC-1 şi H.264, şi pentru fişierele Mpeg. În seria HD 5000, UVD-ul a fost îmbunătăţit pentru a putea decoda două fluxuri video HD 1080p simultan şi pentru a afişa video HD la calitate înaltă cu modul Windows Aero activat. Capacitatea HDMI a fost de asemenea adusă la versiunea HDMI 1.3a cu suport Dolby TrueHD şi DTS-HD Master Audio.
Seria SAPPHIRE HD 5000 este susținută de driver-ul grafic  DirectX 11 certificat WHQL de la AMD pentru Windows 7 și Vista care asigură suport pentru toate caracteristicile cheie DirectX 11 necesare pentru noi experiențe de joc și accelerarea aplicațiilor de înaltă performanță din generația următoare.

Etichete: , , , , , , , , , ,