Nokia N8 – conectivitate şi creativitate

Scris de | 5 mai, 2010
Nokia N8 – conectivitate şi creativitate

Nokia a dezvăluit recent  N8, cel mai nou smartphone al companiei, care se remarcă prin opţiunile extinse de conectare, acces Web TV şi o cameră excelentă de 12 megapixeli capabilă şi de realizarea de clipuri HD.
Nokia N8 este bazat pe Symbian  3, , care introduce optimizări importante, inclusiv suport pentru gesturi precum funcţionalitate multi touch, scrolling prin atingere şi zoom prin ciupire. Nokia N8 oferă, de asemenea, mai multe ecrane principale personalizabile care pot fi încărcate cu aplicaţii şi widget-uri. De asemenea, Symbian 3 introduce noi standarde în ceea ce priveşte performanţa, oferind o gestionare optimă a memoriei, care permite rularea mai multor aplicaţii simultan pentru o experienţă de multi-tasking mai rapidă.
Smartphone-ul este realizat pentru un acces cât mai extins la reţelele sociale, utilizatorii putând să îşi actualizeze status-ul şi să vizualizeze în timp real fluxurile de pe Facebook şi Twitter cu o singură aplicaţie, direct de pe ecranul de start .
Camera de 12 megapixeli dispune de lentile Carl Zeiss, bliţ Xenon şi un senzor mai mare, comparabil cu ce al unei camere foto compacte.
Nokia N8 oferă, de asemenea, acces la servicii Web TV ce includ programe, ştiri şi divertisment de la posturi TV – CNN, E! Entertainment, Paramount şi National Geographic. De asemenea, Ovi Store oferă conţinut suplimentar local Web TV.
Nokia N8 va fi disponibil pe  anumite pieţe din al treilea trimestru al anului 2010, la un preţ estimativ de 370 de euro.

Etichete: , , , , , , , ,