Portabile multimedia N de la ASUS

Scris de | 31 mai, 2010
Portabile multimedia N de la ASUS

ASUS a lansat în România cea de-a treia generație de portabile multimedia N, prezentând în avanpremieră modelul ASUS N73. Noua serie de laptopuri se evidențiază prin designul și caracteristicile audio deosebite, un rol important avându-l tehnologia SonicMaster.
Echipa ASUS Golden Ear a armonizat componentele hardware şi software obţinând tehnologia SonicMaster, ce revoluționează sunetul redat de un portabil. Astfel, camerele de rezonanţă supra-dimensionate (80 cc în cazul lui ASUS N73) şi difuzoarele plasate special elimină vibraţia şi distorsiunea, iar componenta software ajustează cu precizie redarea. Graţie parteneriatului cu Bang & Olufsen ICEpower utilizatorulii au parte de un sunet complet şi de percepţia elementelor vocale şi de surround întocmai ca la o audiţie live.
Designul consacrat al seriei N păstrează tema vizuală a valurilor, capacul ecranului continuând linia bazei atunci când se deschide. Carcasa câştigă eleganţă și prin suprafețele de aluminiu și difuzoarele acoperite cu un grilaj estetic. Tastatura, care include și partea numerică, este însoțită de un keypad senzitiv pentru preluarea comenzilor multimedia.
ASUS N73 pune la dispoziția utilizatorilor interfața USB 3.0 pentru conectarea dispozitivelor portabile și atingerea celor mai mari viteze în transferul datelor. Opțional, laptopul poate include cea mai nouă versiune a tehnologiei Bluetooth, v3.0, pentru conectarea fără fir a diverselor periferice sau gadget-uri.
Seria N include o unitate optică Blu-Ray Combo, un cititor 8 în 1 pentru cardurile flash și oferă suport pentru două hard disk-uri. Un port dual e-SATA/USB facilitează conectarea unei unități de stocare. În privința accesului în rețea, portabilele dispun de conexiuni integrate Wireless N și Gigabit pe fir, fiind pregătite astfel să manevreze rapid volume mari de informații în diverse scenarii de utilizare multimedia.
Laptopul are un ecran panoramic cu diagonala de 17.3” și integrează cel mai nou chip grafic Nvidia GF 335 cu suport Optimus. Sistemul se bazează pe ultima generație a platformei Intel Calpella cu tehnologie Intel Turbo Boost. Procesoarele sunt foarte puternice – din seriile Intel Core™ i3, i5 şi i7. Portabilele vin cu Microsoft Windows 7 preinstalat, oferind și facilitatea Express Gate 2.0 pentru pornirea în doar câteva secunde pe un sistem de operare secundar integrat.
Laptopul N73 mai integrează o cameră web cu senzor de 2Megapixeli și un filtru pentru intimitate.

Etichete: , , , , , , ,