Certificare VB100 pentru Kaspersky Lab

Scris de | 9 iulie, 2010
Certificare VB100 pentru Kaspersky Lab

Testele au urmărit capacitatea produselor antivirus de a detecta şi neutraliza atât malware cunoscut, cât şi necunoscut la momentul respectiv (iunie 2010): viruşi şi viermi informatici din colecţia WildList.org sau viermi, troieni şi alte categorii de viruşi polimorfi din surse similare. De exemplu, WildList.org includea noi versiuni ale viermelui Koobface care atacă reţelele de socializare, în special Facebook.

Pentru a determina rata rezultatelor fals-pozitive, soluţiile de securitate au fost evaluate cu un set de fişiere „curate”, iar apoi le-au fost măsurate performanţele comparativ cu nivelul de resurse consumat – procesor şi memorie RAM.

Kaspersky Anti-Virus 8.0 pentru Windows Servers Enterprise Edition şi Kaspersky Anti-Virus 6.0 pentru Windows Servers au obţinut certificarea VB100, cu o rată de detecţie de 100% pentru toate tipurile de ameninţări informatice de pe WildList.org şi un nivel foarte ridicat de detecţie pentru colecţiile de viruşi din alte surse. Mai mult decât atât, ambele soluţii au înregistrat zero rezultate fals-pozitive, iar impactul asupra resurselor de sistem a fost nesemnificativ, în special pentru Kaspersky Anti-Virus 8.0 care urmează să fie lansat comercial în toamna acestui an.

Experţii Virus Bulletin au apreciat unanim uşurinţa în utilizare a interfeţei multimedia a produselor Kaspersky Lab, precum şi procesul simplu de instalare, performanţele ridicate şi nivelurile avansate de protecţie.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,