Panasonic la Dream Cup Solar Car Race Suzuka 2010

Scris de | 19 iulie, 2010
Panasonic la Dream Cup Solar Car Race Suzuka 2010

Compania Panasonic va oferi baterii litiu-ion de mare capacitate echipelor de la Universitatea Tehnologică din Delft și de la Universitatea Osaka Sangyo, participante la Dream Cup Solar Car Race Suzuka 2010.

Corporation va furniza baterii litiu/ion 3.1 Ah de mare capacitate echipelor Nuon Solar Team de la Universitatea Tehnologică din Delft (Olanda) și OSU Team de la Universitatea Osaka Sangyo (Japonia) pentru a le sprijini în competiția Dream Cup Solar Car Race Suzuka 2010. Concursul va avea loc în cadrul Suzuka International Racing Course, pe 31 iulie – 1 august 2010, în localitatea Suzuka din vestul Japoniei.

Bateriile Panasonic vor fi utilizate pentru a stoca energia generată de panourile solare instalate pe vehiculele celor două echipe din concurs. Dream Cup Solar Car Race Suzuka este o competiție internațională de vehicule ce funcționează pe baza energiei solare, recunoscută de Federația Internațională a Automobilului (FIA) și a cărei primă ediție a avut loc în 1992. Acest an va marca cea de a 19-a ediție a concursului, fiind a doua cea mai longevivă competiție de acest gen din lume, după World Solar Challenge, parte a Global Green Challenge (GCC) ce are loc anual în Australia.

La competiția din acest an participă 84 de echipe reprezentând universități, corporații și diverse organizații din Japonia și alte țări.

Înaintea concursului de la Suzuka, Consulatul General al Olandei în regiunea Osaka-Kobe a organizat la fabrica Panasonic Suminoe din Osaka o ceremonie în cadrul căreia fost prezentată mașina solară a echipei de studenți din Delft. Vehiculul va fi expus public pe 20 și 21 iulie 2010, înainte de competiţie.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,