Sony Student Focus, câştigată de studenţi argentinieni

Scris de | 29 iulie, 2010
Sony Student Focus, câştigată de studenţi argentinieni

Victoria Ines Dobaño şi Rodrigo Terren Toro, studenţi ai Şcolii de Fotografie din Argentina, au fost desemnaţi câştigători ai competiţiei Student Focus din cadrul ceremoniei Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie 2010.

Din cele 120 de instituţii înscrise în competiţie, 12 studenţi, de la 6 şcoli, de pe şase continente, au fost selectaţi pentru a participa în finală. Provocarea competiţiei a fost de a realiza o serie de şase fotografii care să exprime conceptul de putere. Cei 12 studenţi au avut la dispoziţie două săptămâni pentru a definitiva proiectul, în cadrul comunităţilor locale. Cei 12 studenţi au câştigat, cumulat, premii precum camere foto digitale SLR, din partea Sony, în valoare de €45.000.

Fotografiile câştigătoare ale Victoriei Ines Dobaño şi ale lui Rodrigo Terren Toro, intitulate Villa Epecuen, descriu forţa uimitoare a apelor. Villa Epecuen a reprezentat timp de mulţi ani un punct de atracţie pentru turişti, datorită lacului cu apă sărată, cu proprietăţi curative, fiind considerat un loc sacru pentru argentinieni. În 1985, localitatea Villa Epecuen a fost complet inundată de apele revărsate ale lacului, care a devastat întreaga staţiune. Imaginile de după dezastru subliniază forţa distructivă a apelor.

Fotografiile înscrise în competiţie au fost jurizate de profesionişti din domeniul: Adrian Evans – director al agenţiei de fotografie Panos, Adrian Boot – fotograf şi co-fondator al www.urbanimage.tv, Jonathon Torgovnik – fotograf recunoscut pentru documentarele sale şi co-fondator al ONG-ului, Foundation Rwanda, Idris Khan – artist şi Sue Steward – critic de fotografie, realizator de emisiuni radio, scriitor, foto-editor şi journalist.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,