AMD susţine aplicaţiile 3D pe Internet

Scris de | 2 august, 2010
AMD susţine aplicaţiile 3D pe Internet

AMD este prima companie care oferă driver Open GL ES pentru PC-uri şi staţii grafice de lucru,ce va suporta viitorul standard WebGL.

În cadrul conferinţei SIGGRAPH 2010, AMD a anunţat disponibilitatea primului driver software pentru mediile de procesare desktop, cu suport WebGL, creat pentru a oferi grafică 3D pe Internet, fără necesitatea plug-inurilor. Driver-ulAMD OpenGL ES 2.0 a fost conceput să ajute dezvoltatorii de software la realizarea de conţinut 3D,pentru o afişare mai rapidă la utilizarea browserelor web open-source, ajutând astfel la crearea unei experienţe web apropiate de cea a unei aplicaţii.

“AMD susţine in mod constant standardele din industrie, inclusiv cele care oferă accelerare prin GPU,” a declarat Manju Hegde, vice preşedinte corporate pentru programul AMD Fusion Experience. “La AMD, viitorul procesării este văzut având drept componentă principală partea vizuală, ce necesită o varietate bogată de aplicaţii 2D şi 3D. Prin intermediul funcţionalităţilor precum driverele Open GL ES 2.0şi inovatiile tehnologice ce sunt datorate unităţilor de procesare accelerată AMD Fusion, dorim să oferim platforma de dezvoltare ideală pentru experienţe captivante atât online cât şi nativ,pe orice PC.”

În plus faţă de suportul pentru conţinut 3D şi o experienţa îmbunătăţită pe web, noul driver AMD permite dezvoltatorilor software să folosească PC-uri desktop sau staţiile de lucru cu grafică AMD la crearea de aplicaţii bazate pe Open GL ES 2.0pentrusmartphone-uri, tablete grafice sau alte dispozitive portabile.

Driver-ulOpenGL ES 2.0 de la AMD este disponibil odată cu lansarea suitei ATI Catalyst 10.7 beta pentru OpenGL ES 2.0.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,