Hard drive EcoGreen de la Samsung

Scris de | 20 august, 2010
Hard drive EcoGreen de la Samsung

Samsung a anunţat lansarea modelului F4EG, cel mai ecologic hard drive destinat pieţei de desktop-uri.

Modelul F4 EcoGreen dispune de o capacitate de 2TB, 667 GB pentru fiecare dintre cele trei discuri şi poate stoca până la 880 de ore de fişiere video DVD sau 500.000 de melodii în format MP3. Hard drive-ul F4EG utilizează tehnologia de design de înaltă densitate care oferă o performanţă mai bună, consum redus de energie şi fiabilitate îmbunătăţită pentru driverele „EcoGreen”.

Datorită celor trei discuri şi tehnologiei avansate, drive-ul F4EG este, în standby, cu 19% mai performant şi consumă cu 23% mai puţin decât modelul precedent cu patru discuri, F3EG.

Eliminând amestecul de halogen şi substanţa ignifugă de bromurat din PCBA, noul model este produs din materiale eco-friendly şi întruneşte toate normele de mediu, inclusiv RoHS (Restriction of the Use of Certain Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment), normă aplicată în întreaga lume, inclusiv în Uniunea Europeană.

Noul hard drive Samsung foloseşte tehnologiile SilentSeek şi NoiseGuard care reduc zgomotul în timpul funcţionării, şi asigură o operare silenţioasă a sistemului.

Modelul F4EG încorporează o interfaţă SATA de 3.0Gbps, Native Command Queuing şi o memorie intermediară de 32 MB. Drive-ul F4EG de 3,5 inch va fi disponibil şi în Europa în variantele de 1,5 TB şi 2TB, din luna septembrie, la un preţ recomandat de 119,99 dolari.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,