Laborator comun Intel – Nokia

Scris de | 24 august, 2010
Laborator comun Intel – Nokia

Intel Corporation, Nokia şi Universitatea din Oulu au inaugurat astăzi oficial Centrul Comun de Inovaţie Intel – Nokia (Intel and Nokia Joint Innovation Center).

Laboratorul va desfasura activitati de cercetare in vederea generarii de experiente noi si cat mai reale pentru utilizatori ce vor putea accelera capabilitatile in crestere ale dispozitivelor mobile.

Faptul ca Universitatea din Oulu se concentreaza atat pe identificarea de noi solutii de telecomunicatii, cat si pe cercetari in domeniul electronicii si fotonicii, a transformat acest centru universitar in cel mai potrivit loc pentru Centrul Comun de Inovatie Intel – Nokia, a declarat Justin Rattner, Chief Technology Officer si Director al Intel Labs, Intel.

O alta posibila zona de cercetare este reprezentata de tehnologiile care sa permita afisarea unei holograme 3D a persoanei cu care vorbesti la telefon, tehnica utilizata momentan doar in filmele SF. In acest mod, utilizatorii vor simti ca sunt mai implicati in experientele oferite de dispozitivele mobile, decat prin ceea ce ofera tehnologiile actuale.

Laboratorul va avea sediul la Center for Internet Excellence din cadrul Universtăţii din Oulu şi va colabora strâns cu Oulu Urban Living Labs, ceea ce oferă un mediu deosebit pentru cercetarea în domeniul senzorilor şi pentru testarea şi dezvoltarea noilor inovații tehnologice şi sociale. Centrul comun de cercetare Intel – Nokia urmează un model de colaborare de succes cu industria și mediul academic, similar cu Intel Labs Barcelona și Universitat Politècnica de Catalunya, Spania, Intel Visual Computing Institute de la Universitatea din Saarland, Germania sau Intel Labs Berkeley, din Universitatea Berkeley din California, Statele Unite ale Americii.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,