Expertul soluţiilor de comunicaţii

Scris de | 26 octombrie, 2010
Expertul soluţiilor de comunicaţii

Enterprise Business Systems este un nume de referinta pe piata produselor de comunicatii, cu o gama extrem de vasta de solutii pentru toate categoriile de companii. Despre oferta si planurile companiei am discutat cu Andrei Pietrushevici, Managing Director Enterprise Business Systems.

connect: Aţi preluat compania Siemens Enterprise Communications anul acesta, schimbându-i numele în Enterprise Business Systems. Ce a determinat această schimbare?
Andrei Pietruschevici: Siemens Enterprise Communications a avut la nivel mondial un proiect de reorganizare, proiect în urma căruia felul  de a face business în anumite ţări a fost schimbat din direct în indirect. Încă odată, aceasta nu a avut nimic de a face cu România, ci este un lucru care s-a întâmplat în ţări de pe toate continentele, începând cu America de Sud şi terminând cu Asia-Pacific. Schimbarea de nume era un lucru obligatoriu; atâta timp cât o companie nu are Siemens ca acționar, ea nu poate folosi acest nume.

connect: Siemens Enterprise Communications a fost fondată în 2006. Care au fost cele mai importante realizări ale companiei în această perioadă?
Andrei Pietruschevici: Siemens Enterprise Communications a fost fondată în urma unui proces de carve-out; businessul în sine exista ca o divizie în cadrul Siemens SRL. Procesul de carve-out în sine a fost o consecință a unei decizii globale a Siemens de a-şi reașeza businessurile de telecom. Când am început, în 2006,  firma avea 13 angajați. Apoi, în cursul anului 2007, am deschis centrul de suport global de la Brașov şi la sfârşitul anului firma avea deja aproximativ 50 de salariați. În ceea ce privește businessul local, în toată perioada de creștere economică am avut creșteri ale cifrei de afaceri an de an. Tot odată şi baza de clienţi s-a extins. Ne-am preocupat permanent de creşterea nivelului de pregătire profesională a angajaţilor pentru a putea obţine un nivel înalt de parteneriat cu furnizorii noştri şi asigurând totodată şi certitudinea realizării unor soluţii de calitate pentru clienţii noştri.

connect: Care este numărul de angajaţi pe care îl are compania pe care o conduceţi? Va creşte acesta în viitorul apropiat?
Andrei Pietruschevici: Enterprise Business Systems are în momentul de faţă 17 angajaţi. După schimbarea acţionariatului au fost necesare anumite reorganizări interne. Am externalizat contabilitatea şi încercăm să mai angajăm colegi  în zona productivă, vânzări, service. Situaţia economică actuală însă ne face să întârziem anumite decizii. Încă nu este clar dacă economia va  începe să îşi revină în următoarea perioadă, deşi analiştii prevăd acest lucru. Oricum, momentele de revenire sunt diferite în funcţie de industrie, iar sectorul IT&C nu este prima prioritate într-o companie.

connect: Pentru cei care nu vă cunosc atât de bine, care sunt principalele domenii de activitate ale companiei pe care o conduceţi?

Citeste mai mult aici

Aboneaza-te la revista connect

Etichete: