Fuziune Scop Computers – ABC Data

Scris de | 3 decembrie, 2010
Fuziune Scop Computers – ABC Data

Scop Computers, una dintre companiile importante de pe piaţa de IT&C din România, a decis să fuzioneze cu ABC Data, liderul polonez în distribuţia IT.

Scop Computers SA a anunţat că începând cu data de 30 noiembrie 2010, ABC Data SA, lider în distribuţia IT în regiunea Europei Centrale şi de Est, a devenit acţionarul majoritar al companiei. Conform contractului, ABC Data, companie poloneză, listată la Bursa de Valori din Varşovia, a achiziţionat 51% din acţiunile Scop Computers şi în termen de trei ani va deveni singurul proprietar al companiei (100%).

„Decizia de a ne uni forţele cu partenerul nostru din Polonia este o componentă a strategiei noastre de dezvoltare a Scop Computers. Majoritatea acţiunilor la compania noastră este preluată de o companie stabilă, puternică, una dintre cele mai mari companii din zona noastră europeana. De acum înainte devenim parte a grupului ABC Data, având acelaşi obiectiv strategic de a menţine şi consolida poziţia de lider în distribuţia IT în Europa Centrală şi de Est. Sunt convins că investiţia companiei ABC Data în Scop Computers şi activitatea comună viitoare vor întări în mod eficient poziţia noastră pe piaţa românească” – a declarat Alexandru Visan, fondator şi Director General al Scop Computers SA.

În cadrul aceleaşi mişcări de integrare strategică a Scop Computers în grupul polonez ABC Data, la 30 noiembrie 2010 a mai fost semnat un acord între ABC Data şi Mokito Management Limited, în calitate de acţionar minoritar, ceea ce presupune că, în perioada 2010-2013, ABC Data va prelua restul de 49% din acţiuni la Scop Computers de la Mokito Management Limited.

Etichete: , , ,