Opt aplicaţii pentru o memorie infailibilă

Scris de | 6 decembrie, 2010
Opt aplicaţii pentru o memorie infailibilă

connect ţi-a pregătit o listă cu cele mai bune aplicaţii de tip Notes sau Reminder, atât pentru telefoanele cu Android cât şi pentru iPhone sau tablet-ul iPad.

1. Astrid Tasks
Astrid Tasks este una dintre aplicaţiile cele mai complexe din această categorie, disponibilă pentru Android, însă introducerea unor simple task-uri rămâne extrem de uşoară. Printre elementele mai deosebite ale aplicaţiei se numără sincronizarea cu Google Task, setarea de nivele de prioritate, tag-uri, precum şi corelarea dintre înregistrări şi anumite intervale orare.
În această formă Astrid Tasks este disponibilă gratuit, însă cei care au nevoie de elemente suplimentare pot achiziţiona un Power Pack, care oferă în plus notiţe vocale, alarme, precum şi o serie de widget-uri, pentru un acces instant.

2. Jorte
Jorte este atât o aplicaţie de tip calendar cât şi o aplicaţie care permite salvarea de notiţe. Realizată pentru a imita cât mai bine sistemul clasic al unei agende, aplicaţia aduce câteva elemente interesante cum ar fi sincronizarea cu Google Calendar, liste to-do şi o serie de widget-uri. Grafic, calendarul este elegant şi uşor de citit chiar şi din mers.
Jorte este diponibilă gratuit pentru utilizatorii sistemului de operare Android.

3. Catch Notes
Catch Notes este o aplicaţie prezentă de ceva vreme pe Android Market, chiar dacă iniţial purta denumirea 3Banana. Numeroasele update-uri i-au adus noi funcţii, cum ar fi posibilitatea de a salva text, imagini şi locaţii, toate acestea putând fi sincronizate şi păstrate în regim de backup pe un site asigurat de producători. Imaginile pot fi salvate şi pe cardul SD.
Catch Notes se gândeşte şi la securitate, notiţele putând fi criptate şi protejate de o parolă. Printre celelalte funcţii mai putem aminti tag-urile asociate, widget-urile sau posibilitatea de a fixa unele înregistrări direct pe desktop.

4. NoteToSelf
NoteToSelf a fost creată pentru cei care care preferă lucrurile extrem de simple. Vei găsi imediat opţiunile de bază, cum ar fi adăugarea unui memo şi poziţionarea acestuia ca şi prioritate într-o listă.
Ai de asemenea şi opţiunea de a dicta, înregistrarea fiind salvată ca şi fişier audio. Programul este gratuit pe Android, însă producătorii oferă şi o versiune plătită, numită MyReminders, ce adaugă funcţii precum alarme şi widget-uri.

5. Pageonce Personal Finance
Utilizatorii de iPhone care doresc să îşi ţină cheltuielile sub control se vor bucura de funcţionalitatea extinsă oferită de Pageonce Personal Finance. Aplicaţia te ajută să ţii notiţe precise cu datoriile, situaţia conturilor bancare, dar şi cu alte domenii care nu ţin neaparat de finanţe, cum ar fi itinerarul de călătorie sau sarcinile de serviciu.
Un punct în plus este faptul că vei putea descărca programul gratuit, atât pentru iPhone cât şi pentru iPad.

6. 2Do
Cu un design de excepţie care străluceşte pe displayul generos al iPad-ului şi o listă uriaşă de opţiuni, 2Do este una dintre cele mai bune aplicaţii pe care o poţi descărca în momentul de faţă pe un dispozitiv de la Apple.
Ca să amintim doar câteva dintre elementele de care te vei bucura, putem vorbi despre sincronizarea cu o multitudine de servicii online, notificări push, calendar cu organizarea pe ore, alarme, tag-uri şi un sistem de organizare a activităţilor în directoare simple, cum ar fi Life, Today sau Work.
Preţul aplicaţiei este de 6.99 dolari.

7. Remember the Milk
O aplicaţie gratuită care oferă însă majoritatea funcţiilor unei aplicaţii plătite, Remember the Milk mai are pe deasupra şi un nume simpatic. Highlight-urile sale ar fi prioritizarea, adăugarea de tag-uri, geolocaţie sau completarea unor sarcini prin simpla atingere a unei taste.
Dacă ar fi să-i găsim un minus, acesta ar fi faptul că versiunea gratuită oferă posibiltiatea de a se sincroniza numai o dată pe zi.

8. Omnifocus
Cei care simt nevoia să aibă sub control absolut toate aspectele vieţii lor vor fi încântaţi de opţiunile şi sistemul de organizare extrem de complex pe care îl oferă Omnifocus. Bazat parţial pe filozofia Getting Things Done (GTD) a lui David Allen, programul devine secratara virtuală ideală, permiţându-ţi să îţi organizezi sarcinile, să le filtrezi în funcţie de importanţă, să setezi deadline-uri, alarme şi să îţi stabileşti agenda zilnică.
Marele neajuns al aplicaţiei este preţul destul de mare, de 19.99 dolari, la care este disponibilă pentru iPhone.

Etichete: , , , , , , , , , , , ,