Best of CES 2011

Scris de | 13 ianuarie, 2011
Best of CES 2011

Consumer Electronics Show de anul acesta a ajuns la final, însă nu fără a ne lăsa să aşteptăm nerăbdători miile de gadget-uri incredibile pe care companiile le-au prezentat la Vegas. Connect îţi oferă o scurtă prezentare, pe categorii, a unora dintre cele mai interesante produse de la târg, fie că este vorba despre telefoane mobile, laptop-uri, platforme de gaming sau produse audio-video.

Telefoane mobile

Fanii telefoanelor mobile mai au puţin de aşteptat până la Mobile World Congress de la Barcelona, din acest an, ce va începe pe 14 februarie, însă nici CES nu a venit tocmai cu mâna goală.

Unul dintre cele mai impresionante mobile a fost Motorola Atrix 4G, cu procesor dual core la 1 GHz, un display cu o rezoluție impresionantă de 860 x 540 pixeli, denumit qHD, 1 GB de memorie RAM, o baterie de 1930 de mAH, precum și un dock pentru laptop.

Nu uita însă nici de Sony Ericsson Xperia Arc, LG Optimus 2x sau HTC Inspire 4G.

Tablet-uri

Tablet-urile au fost produsele definitorii ale acestei ediţii a CES 2011, cu o multitudine de lansări, care mai de care mai impresionantă.

Motorola ia din nou titlul cu Xoom, un tablet care schimbă puţin regulile jocului, oferind procesor dual core la 1 GHz, sistem de operare Android Honeycomb, un display de 10 inchi cu rezoluţia de 1280 x 800 şi o cameră de 5 megapixeli.

La mică distanţă vine BlackBerry Playbook, modelul de 7 inchi al celor de la RIM, tot cu dual core la 1 GHz, display cu rezoluţia de 1024 x 600, cameră de 5 megapixeli şi sistem de operare proprietar. Problema sa ţine momentan de baza mică de aplicaţii disponibile.

Mai putem aminti tablet-urile Asus Eee Pad Slider, noul Dell Streak 7 sau modelul hibrid Acer Iconia.

Laptop-uri

La categoria laptop-uri este foarte greu să alegi un câştigător, ţinând cont de segmentarea puternică. Totuşi, din punct de vedere estetic noul Samsung 9 Series, probabil cel mai subţire laptop din lume, iese instant în evidenţă.

Ca şi putere, nimic nu întrece impresionantul Alienware M17x, disponibil cu noi procesoare Sandy Bridge, unităţi grafice Nvidia GTX 460 şi streaming wireless HD către cel mai apropiat HDTV.

Televizoare HD

Trendul conectării televizoarelor la internet a fost evident şi la CES. Chiar dacă nu părea posibil, marii producători au reuşit să vină cu modele cu o imagine şi mai bună, mai economice şi mai subţiri.

Un televizor 3D impresionant vine de la Panasonic, VT30, disponibil în variante de 55 şi 65 de inchi. Acesta vine cu o gamă mai largă de aplicaţii web, procesare 3D îmbunătăţită, luminozitate cu până la 30% mai mare şi valori de negru excelente.

Un alt televizor cu plasmă superb este Samsung D8000 Series, cu performanţe incredibile la capitolele calitatea imaginii, conectivitate şi procesare.

Alte modele remarcabile sunt LG LW6500 3D Cinema sau Sony Bravia XBR HX929 Series.

Camere video

Camerele video au prins şi ele gustul 3D, iar în această ediţie a CES am avut ocazia să descoperim o multitudine de modele cu funcţii de acest gen.

Sony a prezentat prima handycam-ul HD 3D, HDR-TD10 HD, cu lentile identice Sony G, senzor “Exmor R” CMOS, procesor “BIONZ”, ecran 3D “glasses-free”, pentru preview şi 64 GB de memorie Flash.

Tot de la Sony vine şi micuţul Bloggie 3D, un camcorder de buzunar cu funcţie 3D.

Un alt model potent este Canon HF G10, ce oferă o calitate incredibilă a imaginii, alături de un senzor HD CMOS Pro, un iris cu 8 lame, dual slot SXDC şi 32 GB memorie internă.

Etichete: , , , , , , , , , ,