Atacul smartphone-urilor HP: HP Veer şi HP Pre 3

Scris de | 10 februarie, 2011
Atacul smartphone-urilor HP: HP Veer şi HP Pre 3


Pentru cei de la HP a venit momentul să îşi prezinte noua linie de smartphone-uri bazate pe sistemul de operare WebOS, HP Veer şi HP Pre 3. Înrudite genetic cu telefoanele Palm (companie preluată de HP), modele apreciate la momentul respectiv, cele două smartphone-uri fac parte din conceptul „Think Big. Think Small. Think Beyond”, concept căruia i se alătură şi tablet-ul TouchPad.

HP Pre 3 este primul smartphone prezentat în cadrul evenimentului, un model care preia şi îmbunătăţeşte multe dintre caracteristicele telefonului Palm Pre 2. Printre cele mai importante repere ale lui Pre 3 sunt procesorul Snapdragon 8×55 ce rulează la incredibila frecvenţă de 1.4 GHz, 512 MB memorie RAM, un display de 3.6 inchi WVGA cu rezoluţia de 480×800, tastatura QWERTY culisantă şi două camere – una principală de 5 megapixeli cu autofocus şi flash LED şi una secundară de 1.3 megapixeli.

Telefonul este dual mode, GSM şi CDMA şi oferă conexiuni Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 + EDR şi AGPS.

HP Veer este cel de-al doilea smartphone prezentat la San Francisco, un model cu un design asemănător cu al lui Pre 3, cu tastatură QWERTY culisantă însă cu un display mai mic, de 2.6 inchi, cu rezoluţia de 320×400 pixeli. La baza sa stă un procesor puţin mai slab, un Snapdragon la 800Mhz şi 512 MB RAM.

Sistemul de operare este WebOS 2.2, iar conexiunile includ WiFi şi Bluetooth.

Detaliile legate de preţ nu au fost încă făcute publice de către cei de la HP.

Etichete: , , , , , ,