Intel ii intampina pe cei mai buni gameri ai lumii intr-o zona de 10.000 de metri patrati la CeBIT 2011

Scris de | 23 februarie, 2011
Intel ii intampina pe cei mai buni gameri ai lumii intr-o zona de 10.000 de metri patrati la CeBIT 2011

Intel a pregatit un spatiu de peste 10.000 patrati la CeBIT 2011 ce va deveni o adevarata Meca pentru gamerii din intreaga lume. Hala 23 va gazdui finalele Intel Extreme Masters unde cei mai buni jucatori de Counter-Strike, StarCraft 2 si Quake Live se vor intrece pentru premii ce insumeaza 400.000 de dolari. Impresionante vor fi şi cursele finale din Intel GP Series, organizate vineri 4 martie, unde cei mai buni zece concurenţi ai lumii din Europa, America de Nord şi Asia/Australia se vor întâlni pentru o confruntare directă pe simulatorul de curse iRacing, care îi va aduce unuia dintre ei titlul de cel mai bun motociclist iRacing din lume. Premiile în bani pentru Intel GP Series – eveniment conceput iniţial ca o parte componentă a Intel Extreme Masters, ca urmare a unui parteneriat încheiat între iRacing.com şi Intel – se ridică la un total de 23.000 de dolari.
Fanii fotbalului vor putea sa il infrunte pe RoboKeeper, cel mai rapid portar-robot din lume. Acesta funcţionează ca un portar din jocul TIPP-KICK, cu controlul motorului bazat pe un computer încorporat, produs de Kontron cu un procesor multi-core Intel. Ochii lui RoboKeeper sunt două camere de filmat care pot înregistra până la 50 imagini pe secundă şi se concentrează asupra mingii, urmărindu-i traiectoria. Pe baza imaginii rezultate, software-ul de procesare a imaginii calculează punctul cel mai probabil de impact al mingii cu poarta, iar portarul reacţionează la această informaţie în doar 0,3 secunde.

Pe lângă zona de jocuri, vizitatorii sălii 23 vor putea afla informaţii interesante despre jocuri şi tehnologii în cadrul Intel Tech Talk, sesiune de discuţii organizată zilnic. Invitatul special al acestei sesiuni va fi Shmuel „Mooly” Eden, Vice President, General Manager, PC Client Group & Intel Corporation.

Etichete: , , , , ,