Nepotii pe Internet + calculatoarele bunicilor = Pericol

Scris de | 24 februarie, 2011
Nepotii pe Internet + calculatoarele bunicilor = Pericol

Ritmul agitat al vietii de zi cu zi face ca uneori parintii sa-si lase copiii in grija bunicilor lor. 13% din persoanele in varsta de peste 60 de ani recunosc faptul ca minorii utilizeaza calculatoarele lor de acasa. Cand au fost intrebati daca au habar de activitatile online ale nepotilor lor, 42% au raspuns afirmativ, in timp ce doar 39% le cunosc partial si 18% nu stiu aproape nimic despre ei.
Peste 45% din copiii care utilizeaza calculatoarele bunicilor lor o fac pentru a vorbi pe chat, o circumstanta cunoscuta pentru ei. 53% dintre ei stiu chiar si cu cine discuta copiii pe chat.
Acestea sunt doar cateva dintre rezultatele sondajului de utilizare a Internetului realizat de Panda Security, The Cloud Security Company, in cadrul campaniei de informare “Internet in Safe Hands”.

Campania Panda Security, “Internetul in maini sigure”, are ca scop educarea si sensibilizarea cu privire la securitatea pe Internet, precum si protejarea intregii familii. Campania, disponibila la http://protectyourfamily.pandasecurity.com , se axeaza pe cresterea sigurantei adolescentilor, parintilor si bunicilor prin imbunatatirea cunostintelor lor prin recomandari simple si usor de inteles.

Fiecare sectiune a site-ului se ocupa cu principalele dificultati, amenintari si riscuri de pe Web pentru fiecare grupa de varsta. Sfaturile noastre simple au scopul de a spori increderea utilizatorilor de Internet. Site-ul contine, de asemenea, resurse pentru a ajuta utilizatorii sa inteleaga conceptul de securitate online si de a se proteja, cum ar fi cursuri gratuite pe virusi si alte amenintari informatice, ghiduri in format PDF gata pentru a fi printate si descarcate, etc.

Etichete: , , , , , ,