Intel SSD 510 – o nouă serie de SSD-uri ultra-performante de la Intel

Scris de | 1 martie, 2011
Intel SSD 510 – o nouă serie de SSD-uri ultra-performante de la Intel

Intel a anunţat o nouă serie de medii de stocare SSD, Intel Solid State Drive 510, ideale pentru gameri şi cei care editează multimedia. Noua serie oferă o interfaţă SATA 6Gbps ce depăşeşte cu 50% performanţele HDD-urilor de 10 000 RPM, oferind un plus de performanţă sistemului.
Susţinând transferuri de date de până la 500 MB/s, Intel SSD 510 dublează vitezele secvenţiale de citire. Mai mult, viteza de scriere de 315MB/s este de trei ori mai rapidă decât vitezele secvenţiale de scriere ale actualelor produse SSD 3Gbps de la Intel, putând astfel transfera un volum mai mare de date într-un interval mai mic de timp.
Produsul este deja disponibil, fiind oferit pentru capacitatea de 250GB la un preţ de 584 USD, iar pentru 120GB – la 284 USD, în cantităţi de 1 000 unităţi. Ambele produse includ o perioadă de garanţie limitată, de trei ani. Versiunea 120GB este o excelentă alegere pentru desktop-uri dual-drive, o configuraţie hibrid care se bucură de o popularitate tot mai mare. În acest tip de setare, sistemul de operare, aplicaţiile şi jocurile preferate sunt accesate din SSD, pentru un boot mai rapid şi performanţe accelerate ale aplicaţiilor, în timp ce HDD-ul este utilizat pentru stocare de date.
SSD-urile de la Intel pot fi achiziţionate în întreaga lume de la o diversitate de reselleri, retaileri sau Internet e-taileri.

Etichete: , , , , , ,