Gaming Monster – Asus G73Jw

Scris de | 7 martie, 2011
Gaming Monster – Asus G73Jw

asus g73jwTitlul acestui text se justifică prin apelativul pe care l-a primit modelul G73Jw de la Asus încă de când a intrat în redacţia connect, cel de „monstru”. Asta atât datorită dimensiunilor şi greutăţii absolut respectabile, dar mai ales datorită specificaţiilor. Acestea pot face să pălească de ruşine majoritatea notebookurilor de gaming de pe piaţă.

 

Asus G73Jw pare a fi o declaraţie de agresiune a celor de la Asus. Aspectul său este unul deosebit de brut, emanând forţă, care se regăseşte, de altfel, şi în specificaţii. Carcasa este realizată dintr-un plastic mat, cauciucat, iar balamalele displayului nu se găsesc, aşa cum te-ai aştepta, acolo unde se termină partea inferioară, ci mai spre interior. Totul este îmbinat absolut impecabil, astfel că laptopul îţi va asigura destul timp de prezenţă la evenimente de gaming – da, poţi rula fără probleme cam orice, dar despre asta discutăm ceva mai jos…

Design agresiv

Designul său agresiv a fost inspirat, conform spuselor celor de la Asus de avionul F117 Nighthawk şi de Lamborghini Countach. Adevărul e că aduce un pic cu amândouă. Mai ales cele două guri de evacuare a aerului cald, situate în partea din spate, parcă amintesc de maşina sport italiană. Ideea nu e doar aspectuoasă, ci şi practică – prin plasarea lor acolo nu rişti să îţi se încălzească perifericele în timpul funcţionării. Iar la o configuraţie atât de puternică nu e neapărat ceva ciudat să se degaje multă căldură. Ne-a plăcut şi faptul că tastatura are un unghi, nu este plasată drept. Acest lucru este făcut în concordanţă cu reglementările ISO de ergonomie în munca la birou. Acest lucru se simte din plin atunci când foloseşti notebook-ul timp de mai multe ore.

Tastatura este bine realizată, cu taste bine delimitate, şi nu îi lipseşte num padul. Putea fi fără probleme şi ceva mai mare, atâta vreme cât loc ar fi fost destul. Tastatura este iluminată şi ai control asupra nivelului de iluminare. O idee foarte bună pentru momentele când vrei să te joci jocul preferat în întuneric şi să intri din plin în atmosfera sa.

Palm restul este realizat din acelaşi plastic cauciucat şi dă o senzaţie plăcută la atingere.

Nu ai motive să te plângi nici la capitolul porturi. Avem un port USB 3.0 şi trei porturi USB 2.0 pentru conectarea de periferice, dar şi mufă LAN şi port HDMI pentru a lega aparatul la un display mai mare.

Asus G73JwDisplay de calitate

Nu că ar fi nevoie de un display mai mare în mod deosebit. Ai dispoziţie un excelent display de 17,3 inchi, la rezoluţie Full HD, adică 1920 x 1080 de pixeli. Acesta oferă o imagine foarte clară şi foarte luminoasă, indiferent de aplicaţie, dar excelează atunci când este vorba despre jocuri. Se vede că acesta este principalul scop pentru care cei de la Asus au gândit dispozitivul (care, între noi fie vorba, se apropie de 4 kilograme cu baterie cu tot şi dispune şi de un adaptor de curent destul de greu, aşa că nu te aştepta la un ultraportabil).

Am ajuns şi la ceea ce face „să se mişte” acest aparat care are toate şansele să fie visul oricărui gamer. Începe cu procesorul Intel core i7 740QM – 1.73GHz Quad-Core cu Turbo Boost până la 2.93GHz, completat de nu mai puţin de 12 GB de RAM DDR3. Stocarea nu e nici ea problematic, atâta timp cât avem la dispoziţie două hard diskuri, de 500 GB fiecare. În acest fel nu îţi vei face niciodată probleme înainte de a instala ultimele titluri apărute pe piaţă.

Gamer de vârf

Pentru că e clar că te gândeşti deja la chipsetul grafic, îţi pot spune că este vorba despre un Nvidia GeForce GTX 460M, cu o memorie dedicată de 1,5 GB. În aceste condiţii, şi la aceste specificaţii, e destul de greu de crezut că ai putea găsi un joc căruia să nu îi facă faţă cu brio această adevărată maşină de gaming. Aşa că ne-am gândit să testăm pe el ultimul titlu din seria Call of Duty – Black Ops. Am pus toate setările la maximum, iar rezoluţia la cea a displayului, de 1920 x 1080.

Şi a rulat fără probleme, transformând totul într-o experienţă excelentă. Am atacat şi ucis o grămadă de cubanezi şi l-am ucis pe însuşi Fidel fără a avea parte de vreo sacadare şi în condiţii grafice excelente. Pe un display atât de mare şi la acest specificaţi, experienţa de joc este o plăcere. La acest lucru contribuie din plin şi sunetul oferit de notebook. Pentru că, pe lângă difuzoarele de bună calitate, avem la dispoziţie şi un subwoofer (da, ai citit bine), situat dedesubtul notebookului. Sunetul este unul dintre cele mai bune pe care le-am auzit vreodată la un notebook.

Am încercat şi să redăm conţinut Full HD la 1920 x 1080 de pixeli pe notebook şi probabil că nu mai e necesar să spunem că totul s-a desfăşurat foarte bine. Dacă eşti însă un pasionat al filmelor, vei fi bucuros să afli că la bord există şi un drive Blu-Ray, ca să te poţi bucura la maximă calitate de cele mai noi filme şi concerte.

Concluzie

Oare mai este ceva de spus? Da, că în funcţie de configuraţie, notebookurile din serie costă între 5500 şi 7500 de RON. Sume la care probabil te aşteptai, având în calcul configuraţiile.

Etichete: , , , , , , , ,