Organizeaza transmisiuni live cu ajutorul echipamentelor LTE de la Nokia Siemens Network

Scris de | 17 martie, 2011
Organizeaza transmisiuni live cu ajutorul echipamentelor LTE de la Nokia Siemens Network

Nokia Siemens Networks şi-a prezentat ieri soluţia LTE end-to-end în faţa jurnaliştilor, autorităţilor şi furnizorilor de servicii de comunicaţii. Soluţia Long Term Evolution (LTE) end-to-end solution de la Nokia Siemens Networks le oferă furnizorilor de servicii de comunicaţii o modalitate clară şi eficientă din punctul de vedere al costurilor, pentru a face faţă provocărilor viitoare. În plus, aceste soluţii le permit furnizorilor de servicii de comunicaţii să ofere utilizatorilor finali o experienţă unică de bandă largă mobilă de generaţie viitoare.

Demonstraţiile au inclus apeluri Voice over LTE sensibile la întârzieri, Multiscreen streaming in 3D, video-conferinţe de înaltă definiţie precum şi un transfer de fişiere FTP la o rată de 100 Mbit/s (permitand descarcarea unui film de 90 de minute in aproximativ un minut). De asemenea, Nokia Siemens Networks a prezentat in premiera in Romania serviciul numit „mobile reporter”, care permite organizarea de transmisiuni live doar cu ajutorul echipamentului LTE, a unei camere video si a unui microfon. Prin folosirea mobile reporter, se elimina nevoia de legaturi satelit, tehnicieni, antene etc, simplificand astfel procesul si  reducand semnificativ costurile pentru statiile TV.Aceste demonstraţii reprezintă doar o introducere impresionantă a oportunităţilor oferite de comunicaţiile mobile de generaţie viitoare.

LTE oferă viteze impresionante în bandă largă, aducând aplicaţii de date avansate pe ecranele mobile fără nicio întârziere. Cu LTE, utilizatorii finali vor trăi experienţa benzii largi mobile într-un fel în care nu au mai făcut-o niciodată. Navigarea pe internet, aplicaţiile de e-mail, video sharing, descărcare de muzică şi multe alte aplicaţii vor răspunde imediat la un simplu clic al utilizatorului. LTE oferă de asemenea cea mai eficientă utilizare a spectrului, iar unul dintre beneficiile majore ale LTE este că poate extinde accesul la internet de mare viteză, de care se bucură acum utilizatorii din zonele urbane şi suburbane, şi la zonele rurale şi izolate.

Etichete: , , , , ,