LG E90 – un monitor pur şi simplu WOW

Scris de | 28 martie, 2011
LG E90 – un monitor pur şi simplu WOW

LG a introdus recent pe piaţa din România o nouă gamă de monitoare LED, iar connect a avut onoarea să testeze modelul E90, o bijuterie de 22 de inchi cu un design care te lasă cu gura căscată. Ne aşteptam la un produs elegant, cunoscând faptul că E90 a câştigat un premiu pentru Inovaţie la CES, însă în momentul în care am deschis cutia nu am putu să nu exclamăm WOW.

Monitorul alternează finisajul metalic oglindă cu o bază ce pare construită din sticlă, iar grosimea de doar 7.2 mm îl face aproape invizibil din lateral. Panelul de 22 de inchi este susţinut de un picior metalic fluid, care se scurge spre baza din plastic şi metal.

Pentru a elimina mufele inestetice LG a ales să permită inserarea acestora într-o zonă concavă din bază. Regăseşti aici D-Sub, DVI, o mufă de 3.5 mm pentru căşti precum şi o mufă de ultimă generaţie HDMI.

Dacă vei căuta taste pe lateral mai gândeşte-te; acestea sunt plasate pe bază, lângă butonul Power. În momentul în care îl porneşti, tastele tactile, practic nişte LED-uri albe, se aprind şi îţi permit să le identifici.

Meniul este complex şi vine cu unele elemente surprinzătoare. Spre exemplu în submeniul Photo vei putea modifica imaginea pentru a vedea fotografiile ca şi cum ar avea filtre precum Gaussian Blur, Sepia sau Monocrom. Dacă doreşti să setezi monitorul pentru un mod de utilizare anume, poţi opta pentru modurile Normal, Movie sau Internet, iar dacă preferi setări mai avansate, le ai la dispoziţie în meniul Color, unde poţi seta temperatura culorilor în Kelvin spre exemplu.

Imaginea este impecabilă, iar avantajele tehnologiei LED sunt evidente în ceea ce priveşte iluminarea uniformă. E90 are de asemenea un timp de răspuns excelent, de doar 2 milisecunde, ceea ce îl recomandă atât pentru filme cât şi pentru gaming. Nu trebuie să te temi nici de efectele de blur, deoarece tehnologia Image Booster le elimină imediat.

În concluzie, LG E2290 este un model extrem de reuşit, cu o imagine impecabilă, funcţii avansate şi un consum energetic redus, un reper pentru design pe segmentul de monitoare.

Etichete: , , , , , ,