Symbian e mort! Traiasca Symbian 3!

Scris de | 29 martie, 2011
Symbian e mort! Traiasca Symbian 3!

După acordul controversat cu cei de la Microsoft, toată lumea pasionată de tehnologie se aştepta de la un anunţ clar din partea Nokia, atât despre politica de telefoane cât şi despre viitorul Symbian, dacă urma să existe aşa ceva. Iată că acel moment a sosit iar vice preşedintele Nokia Pumina Kochikar a dezvăluit într-o scrisoare deschisă către dezvoltatori câteva dintre direcţiile spre care se va îndrepta compania.
Se pare că cel puţin în viitorul apropiat Nokia nu va renunţa la Symbian, urmând să lanseze noi smartphone-uri pe platforma Symbian 3, precum şi update-uri pentru versiunile mai vechi.
Potrivit comunicatului noile telefoane Nokia vor fi mai rapide şi mai atractive, cu procesoare de cel puţin 1 GHz şi procesoare video dedicate.
O primă privire asupra acestor modele va fi posibilă în momentul lansării noului telefon Nokia C7, care va sosi în SUA în perioada imediat următoare.
Rămâne să vedem cum vor sta lucrurile la apariţia primelor telefoane cu Windows Phone 7 (detaliu nespecificat de către Nokia), însă este posibil să vedem cel puţin pentru o vreme telefoane cu ambele sisteme de operare, disponibile în paralel.

Etichete: , , , , , ,