Interviu Cristian China Birta (chinezu.eu)

Scris de | 4 aprilie, 2011
Interviu Cristian China Birta (chinezu.eu)

Cristian China Birta este omul din spatele chinezu.eu si este poate cel mai bun exemplu de „asa da!” in blogsfera romaneasca. Intre doua evenimente si cateva articole pe care le-a scris pe blog, l-am prins pentru un scurt interviu. Ce a iesit vedeti mai jos.

connect: Spune-ne în câteva cuvinte cine este chinezu, omul din spatele blogului şi cum ai ajuns unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din mediul online românesc.

chinezu, cristian china birtaCristian China Birta: Sunt, in primul rand tata si sot, si apoi, la mare, mare distanta restul. Am ajuns sa fiu cat de cat cunoscut simplu in terorie, greu in practica. Adica mi-am facut o strategie, am pus-o pe hartie, am bugetat-o si m-am tinut de ea, facand corectiile necesare. Caci mereu se intampla ca trebuie sa faci corectii.

connect: Ce alte proiecte mai ai pe partea de online ?

Cristian China Birta: Am sportlocal.ro, un proiect tare drag, care tocmai a implinit 2 ani si de aproape 4 luni am dat drumul la politicalocala.ro, care creste fain, frumusel, merci de intrebare 😀 Mai sunt implicat si in alte chestiuni, dar astea sunt asa mai de suflet asa ca nu le bag in zona de business.

connect: Crezi că există o reţetă a succesului pe web ? Dacă da ce ingrediente ar conţine aceasta si de ce nu sunt cu totii in stare sa o aplice?

Cristian China Birta: Incapatanarea cred ca e cea mai importanta componenta. Care as traduce-o printr-o incredere teribila in ceea ce ti-ai propus sa faci. Numai ca nu e bine de confundat incapatanarea asta cu prostia, dar din pacate unii trec foarte usor granita. Un alt ingredient ar fi sa stii sa asculti ce iti spun altii si sa faci cum stii tu, adica sa sintetizezi ce auzi si sa adaptezi la ce ti-ai propus. Inca ceva: apa calda si gaura la covrig s-au inventat deja, nu mai incercati 😀

connect: Cum ai descrie mediul online românesc ? Este evident că avem o structură diferită faţă de ţările care au o tradiţie serioasă pe acest plan, cum ar fi SUA, însă ce crezi că este definitoriu pentru online-ul românesc, ca şi teme şi segmentare a site-urilor pe categorii.

Cristian China Birta: In crestere, asa i-as spune onlineului de pe la noi. Inca poarta pampersi, e drept, dar promite sa devina un flacau inalt, frumos si destept 😀 Cred ca ii lipsesc enorm de mult nisele bine dezvoltate, precum si niste siteuri generaliste quality de mare anvergura. Dar vin si ele cat de repede, imediat dam jos pampersii 😀

connect: Conform studiilor de piaţă, românii sunt unii dintre cei mai avizi cumpărători de telefoane mobile de ultimă generaţie. Stim ca esti posesor de iphone. Te gandesti sa renunti la mandrul tau Apple iphone cu o alta firma sau vei face un update de indata ce iphone 5 va fi lansat?

Cristian China Birta: Eu sunt cam antitehnica. Am iphone inca de la prima varianta de iPhone si tot pe el am ramas. Pentru ca pentru unul ca mine scula asta e perfecta. Isi face treaba impecabil, asa ca nu vad nici un motiv sa il schimb. Dar, repet, nu sunt cel mai potrivit sa discuti de astea cu mine, pentru ca nu ma pasioneaza subiectul.

connect:  Cum vezi tu piata siteurilor de IT & C in Romania? Urmaresti site-uri de profil? Da-ne cateva exemple de siteuri care iti plac si pe care le urmareti constant.

Cristian China Birta: Nu are rost sa ma dau destept si sa zic ca ma pricep la piata asta. Dar din ce vad eu, pot spune ca e unul din sectoarele care se misca foarte bine. Si unde nisarea de care ziceam incepe sa se simta. Nu sunt mare fan de ele, recunosc, pentru ca, dupa cum ziceam, nu prea sunt ala care le are cu tehnica. Prefer sa o folosesc, nu sa o inteleg 😀

connect:  Site-ul connect.ro a inceput usor usor sa creasca si incercam sa tinem cont si de feedbackul pe care il primim. Ai ceva sugestii pentru noi?

Cristian China Birta: Sa iesiti mai mult in offline. Sa organizati intalniri cu oameni, sa organizati evenimente, sa iesiti sa va cunoasca lumea in offline. Asa va veti crea o baza de suporteri in lumea reala, care se va simti imediat si pe online.

connect: Un mesaj pentru connectatii nostri la tehnologie?

Cristian China Birta: Sa nu uitati niciodata ca tehnologia este doar o extensie a noastra ca oameni si ca viata adevarata nu se traieste in si prin tehnologie

Iulian Machi

Etichete: , , , ,