Studiu Panda Security: Ce site-uri sunt periculoase pentru PC-ul tău

Scris de | 7 aprilie, 2011
Studiu Panda Security: Ce site-uri sunt periculoase pentru PC-ul tău

panda securityPanda Security a lansat un studiu în care sunt detaliate principalele site-uri cu potenţial periculos, infectate cu malware şi blocate de produsele antivirus ale companiei în primul trimestru al acestui an.

Pe primul loc se situează un site brazilian care oferă un clip video cu tsunami-ul din Japonia. Potrivit studiului, printre cele mai folosite momeli sunt cele de tip video şi audio, peste 25%.

Circa 21 % folosesc programe tip  installer  (programe destinate instalarii de drivere, plugin-uri etc) sau update-uri de software,  16,53 % au pretins ca sunt programe  crack  si generatoare de chei si 16 % au fost URL-uri pentru retele sociale.

“Utilizatorii continua sa cada victime ale linkurilor malitioase ce ofera trimiteri catre inregistrari video captivante sau emisiuni televizate favorite. Aceasta tehnica a devenit o arma preferata a hackerilor deoarece presupune investitie minima si atrage un numar mare de victime. Cele mai multe astfel de site-uri descarca troieni in calculatoarele utilizatorilor fara stirea sau consimtamantul lor. De aceea, o solutie de securitate buna, capabila sa ii blocheze in mod proactiv, este extrem de utila mai ales pentru utilizatorii care nu pot distinge intre site-urile daunatoare si cele inofensive”, a declarat Luis Corrons, Director Tehnic la Panda Security.

Etichete: , , , ,