Jocuri de mobil: Texas Hold’Em Poker 2, Vampire Romance şi Zombie Infection 2

Scris de | 16 aprilie, 2011
Jocuri de mobil: Texas Hold’Em Poker 2, Vampire Romance şi Zombie Infection 2

Vampire Romance
Acest titlu a fost o surpriză extrem de plăcută, mai ales în ceea ce priveşte modul în care a fost conceput. Jocul nu seamănă cu mai nimic din ceea ce am jucat până acum pe mobil, şi asta nu datorită poveştii (care de altfel este chiar interesantă), ci datorită utilizării unei reţele în stil Facebook pentru interacţiunea între personaje sau prezentarea obiectivelor. O idee interesantă, şi foarte bine pusă în practică.
Pe lângă asta, dialogurile le poţi completa de multe ori cu propriile cuvinte la final şi haios e că jocul pare a şti o grămadă, pentru că personajul celălalt reacţionează de multe ori potrivit replicii tale.
Povestea o are în centru pe Emma, o adolescentă pe cale să se îndrăgostească de un vampir, şi este presărată cu călătorii în timp, monştri și multe alte amănunte interesante. Vei avea ocazia să te lupţi, jucând cu patru personaje diferite, dar şi să rezolvi mini-puzzle-uri pentru a trece mai departe.

În plus, va trebui să îţi arăţi talentul de a ieşi din momente delicate apărute pe parcursul conversaţiilor cu celelalte personaje. Un joc reuşit, cu un concept foarte interesant şi o grafică destul de bună.

Zombie Infection 2
Acum ceva vreme scriam despre primul Zombie Infection, un joc de acţiune reuşit şi poate cel mai înfricoşător titlu destinat mobilelor lansat vreodată. Nici a doua versiune nu se lasă, însă, mai prejos.
Vei avea ocazia să te afunzi în jungla din Brazilia, unde te vei confrunta, bineînţeles, tot cu o armată de zombie, unii mai agresivi decât alţii. Vei avea momente în care vei fi atacat din toate părţile, şi numai o mişcare inteligentă şi rapidă, cum ar fi găsirea unei baterii de mitralieră şi încercarea de a-i anihila cât mai repede, te pot salva. De apreciat este grafica reuşită, plină de explozii şi cu un mediu înconjurător detaliat realizat.

La fel de bine este că dispui de arme cu care să te „distrezi”, printre care un aruncător de flăcări sau grenade. Şi inamicii sunt destul de diverşi, cu câte un boss cu care te vei chinui mai mult pe alocuri.
Nu lipseşte nici posibilitatea de a pilota o barcă de mare viteză la un moment dat. Cu alte cuvinte, un joc reuşit, care le va fi pe plac pasionaţilor de acţiune.

Texas Hold’Em Poker 2
Dacă însă nu eşti pasionat de poveşti complicate sau de acţiune, poţi să te mulţumeşti cu un joc de poker. Joc de poker care poate avea de multe ori mai multă acţiune şi mai mult suspans decât cele menţionate mai sus.
Cei de la Gameloft au mai realizat jocuri de acest gen în trecut, iar acest lucru se vede şi în cel de-al doilea titlu din seria Texas Hold’em Poker. Este vorba despre un joc realizat pe sistemul clasic al jocurilor de mobil lansate de producător, în sensul că ai ocazia să înfrunţi tot soiul de adversari pe parcursul unor competiţii desfăşurate în toate colţurile lumii. Trebuie să câştigi o competiţie pentru a debloca o alta, şi aşa mai departe.
Există 8 cazinouri pe care vei avea ocazia să le vizitezi, în locaţii ca Londar sau Macau, cu adversari tot mai dificil de învins. Şi trebuie să spun că AI-ul este punctul forte al noii versiuni. Dacă îţi imaginezi că vei face ca şi în alte jocuri de poker pentru mobil şi că este suficient să „te arunci” cu toţi banii în joc când nu ai nimic în mână şi să îi sperii pe ceilalţi, te înşeli amarnic. Adversarii par acum a-şi gândi extrem de serios mişcările.
Pentru cei care doresc un joc mai complex, există acum şi un mod Omaha.
Mi-a plăcut faptul că jocul are şi o componentă de „învăţare”. Cu alte cuvinte, atunci când te întâlneşti cu o situaţie mai dificilă vei fi întrebat dacă doreşti să vezi tutorialul în care ţi se explică modul cel mai bun de a proceda în respectivul caz. Un joc de poker complex, destinat nu doar pasionaţilor genului.

Etichete: , , , ,