Samsung Galaxy S II: O zi în compania viitorului

Scris de | 20 aprilie, 2011
Samsung Galaxy S II: O zi în compania viitorului

samsung galaxy s II review, galaxy s IIDe puţine ori se întâmplă ca după ce ai intrat în contact cu un nou gadget cum  este Samsung Galaxy S II, să simţi imediat că ţii în mână viitorul.

Text de Sergiu Briceag

Noul telefon vârf de lance al celor de la Samsung a sosit de curând în redacţia connect, iar rândurile de mai jos sunt relatarea primei zile petrecute în compania carismaticului nostru companion.

Fiind un model pentru review, telefonul a sosit într-o cutie simplă albă, cu o inscripţie ce anunţa: I9100. Odată deschisă cutia, privirea ne-a fost instant atrasă de ecranul impresionant, de 4.3 inchi a lui Galaxy S II, care aţipise în ambalajul său de ceva vreme.

Am rezistat tentaţiei de a-l trezi şi am decis să analizăm conţinutul coletului. Pe lângă un cablu de alimentare şi cel de conectare la PC, mini USB, am descoperit în cutie şi noile căşti ce urmează să fie livrate alături de Galaxy S II. Poţi uita de căştile simple, cu aspect ieftin care vin alături de alte telefoane mai ieftine – Galaxy S II este însoţit de o pereche de căşti premium, cu un design rafinat, ce alternează suprafeţele lucioase negre cu sclipirea inserţiilor metalice.

Deşi poartă marca Samsung, căştile aduc mai mult aminte de modelele unor companii de renume precum Sennheiser, atât în ceea ce priveşte construcţia cât şi calitatea sonoră.

Focus pe confort

Sosise însă şi momentul să ne îndreptăm atenţia asupra lui Samsung Galaxy S II. Fiind obişnuiţi cu greutatea pe care o are de regulă un smartphone cu un display atât de mare, am rămas  şocaţi de feeling-ul pe care ţi-l oferă telefonul celor de la Samung.

Pare aproape imposibil ca un model de 4.3 inchi să aibă doar 116 grame, însă Samsung reuşeşte performanţa utilizând materiale extrem de uşoare, cum este şi policarbonatul folosit în construcţia capacului texturat şi flexibil, puţin mai gros decât o copertă de revistă, ce acoperă spatele telefonului. Telefonul este la rândul său gros (expresie nepotrivită în acest context) de doar 8.5 mm.

Ecranul Super AMOLED Plus este de-a dreptul incredibil în ceea ce priveşte redarea spectrului de culori şi rezoluţia, iar sticla Gorilla Glass se asigură de faptul că nu vei avea probleme cu zgârieturile. Ecranul este plăcut la atingere şi nu îţi dă senzaţia de grunjos pe care o regăseşti la unele mobile touch.

Alte elemente pe care merită să le remarcăm în ceea ce priveşte construcţia ar fi mufa jack plasată pe marginea de sus, butonul Power de pe marginea dreaptă, cel de ajustare al volumului de pe muchia stângă şi mufa mini USB din zona inferioară a carcasei. Butonul Home tronează şi el liniştit sub display.

Samsung Galaxy S II dispune de două camere, una frontală, pentru apeluri video, cu rezoluţia de 2 megapixeli şi camera principală, de 8 megapixeli, cu autofocus, bliţ LED şi geo tagging. Vom reveni asupra acestora puţin mai târziu.

Să trecem la esenţial – viteza lui Samsung Galaxy S II şi secretele sistemului de operare Android 2.3 Gingerbread.

După unlock-ul ecranului am dat cu ochii de Android Gingerbread şi de noua interfaţă TouchWiz 4.0, care se mişcă ireproşabil, fluid, fără vreo urmă de oboseală. Procesorul dual core şi memoria RAM extinsă îi permit acestui smartphone să atingă Sfântul Graal al lumii IT: orice aplicaţie, joc sau fişier multimedia răspunde instantaneu la comenzi, timpul de aşteptare între comanda utilizatorului şi îndeplinirea acesteia fiind aproape inexistent.

samsung galaxy s 2 reviewPatru Hub-uri

Odată cu Samsung Galaxy S II şi-au făcut apariţia şi mult aşteptatele Hub-uri care gestionează accesul la principalele segmente de interes ale unui smartphone.

Social Hub îţi oferă acces rapid la site-urile de socializare gen Facebook sau Twitter.

Music Hub combină un magazin ce oferă cele mai noi melodii cu un sistem de gestionare al pieselor de pe telefon.

Readers Hub oferă o bază imensă de reviste, ziare şi cărţi ce pot fi achiziţionate la preţuri accesibile. La capitolul ziare, spre exemplu, dacă selectezi România vei avea acces la Ziarul Financiar sau Pro Sport, ca să amintim doar câteva.

Game Hub utilizează acelaşi principiu al accesului la o bază de titluri, de data aceasta împărţită în Jocuri Social şi Jocuri Premium. În secţiunea premium găseşti câteva dintre cele mai impresionante producţii ale marilor companii, de la shoootere, cum este N.O.V.A, la simulatoare sportive, precum Real Football 2011.

Noi gesturi

Android 2.3 Gingerbread, prezent pe Galaxy S II aduce noi gesturi care îţi permit să foloseşti telefonul mai comod. Pentru a face zoom pe o fotografie sau pe pagina unui site, spre exemplu, nu trebuie decât să ţii două degete pe ecran şi să apropii sau să depărtezi telefonul de tine pentru a mări sau micşora imaginea.

Un alt gest extraordinar de util şi de natural îţi permite să anulezi soneria apelurilor. Tot ce trebuie să faci este îndrepţi telefonul cu faţa în jos, cu o mişcare similară cu cea folosită pentru a pune jos receptorul unui telefon fix clasic.

Dacă loveşti cu degetul partea de sus de două ori apelezi comenzile vocale, iar dacă mişti telefonul spre stânga sau spre dreapta ţinând apăsată o pictogramă o vei repoziţiona pe aceasta pe o nouă pagină.

Navigare de mare viteză

Procesorul dual core al lui Galaxy S II îşi dovedeşte pe deplin performanţele atunci când vine vorba de navigarea pe web. Chiar şi versiunile full ale celor mai complexe site-uri sunt încărcate aproape instant, iar dacă ai nevoie să faci scroll sau să măreşti imaginea, aceste operaţiuni sunt duse la bună îndeplinire cu o cursivitate impresionantă.

Am accesat YouTube să vedem cum se descurcă smartphone-ul cu redarea clipurilor video online. După cum era de aşteptat, chiar şi clipurile Full HD 1080p sunt redate impecabil, fără vreo urmă de sacadare.

Expert în multimedia

A urmat testarea performanţelor multimedia. Am conectat telefonul la PC şi am copiat pe cardul de memorie câteva video-uri HD, unul 720p şi unul 1080p, câteva imagini cu rezoluţie bună şi un album audio.

Am început cu clipul 720p, o înregistrare a unei partide de fotbal. Redarea a început la o fracţiune de secundă după ce am selectat clipul, iar funcţia Seek, de derulare într-un anumit punct al clipului este şi ea dusă la îndeplinire imediat.

Calitate incredibilă a display-ului Super AMOLED Plus iese imediat în evidenţă – firele de iarbă sunt redate până la cel mai mic detaliu, iar contrastul puternic şi negrul absolut creează o experienţă media perfectă.

Am trecut la clipul 1080p unde ne gândeam că Samsung Galaxy S II va arăta în sfârşit o urmă de slăbiciune. Cât se poate de fals. Smartphone-ul a redat clipul Full HD cu aceeaşi lejeritate ca şi pe cel 720p, imaginile rivalizând realitatea.

Fotografiile sunt şi ele redate până la cel mai mic pixel, cu o paletă extinsă de culori.  Telefonul oferă şi aplicaţii de editare foto şi video care îţi permit să te joci puţin  cu imaginile salvate.

Samsung Galaxy S II dispune de o cameră de 8 megapixeli cu bliţ cu LED şi autofocus care îţi permite să realizezi fotografii la nivelul unui aparat foto compact. În condiţii de lumină bună pozele sunt ireproşabile. În interior sau pe timp de noapte, la fel ca şi în cazul camerelor compacte, senzorul dă unele urme de slăbiciune şi subliniază încă faptul că mai avem nevoie şi de DSLR-uri.

Telefonul permite şi realizarea de clipuri video Full HD 1080p cu 30 de cadre pe secundă. Am surprins câteva scene în parcul din apropiere iar calitatea video-urilor ne-a uimit. Acestea pot fi redate lejer pe un HDTV, telefonul fiind astfel un partener perfect pentru filmările de vacanţă.

Piesele audio pe care le-am copiat în memorie  au fost detectate automat după o scanare multimedia. Le-am deschis cu aplicaţia audio preinstalată, uşor de utilizat, care afişează şi coperta albumului. Difuzorul telefonului este puternic, fără a sacrifica însă calitatea, iar la nivelul maxim, 15, sunetul umple lejer o cameră de dimensiuni medii. Pentru a te bucura însă de fiecare detaliu este recomandat să foloseşti căştile din pachet.

Am încheiat ziua cu Angry Birds Seasons, ediţia de Paşte şi cu speranţa unei alte zile petrecute în compania lui Samsung Galaxy S II, unul dintre cele mai bune telefoane construite până în momentul de faţă.

 

Etichete: , , , , , , ,