LG România lansează programul naţional LG Student Life’s Good

Scris de | 12 mai, 2011
LG România lansează programul naţional LG Student Life’s Good

LG Electronics România lansează programul naţional LG Student Life’s Good de susţinere a învăţământului universitar din România, prin a oferi studenţilor suportul tehnologic performant de care au nevoie pentru a se dezvolta şi a studia la standarde europene.

Primul proiect din cadrul programului LG Student Life’s Good constă într-o donaţie de 10 monitoare de reţea către Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”. LG Electronics oferă astfel instituţiei universitare suportul tehnologic pentru a asigura un cadru optim de studiu şi îmbogăţire a cunoştinţelor.

Implementarea proiectului a fost realizată în Unitatea Centrală a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, în sala cu acces la internet, cu cel mai mare trafic de abonaţi. Investiţia se ridică la o valoare de 6,900 RON + TVA.

„Programul naţional LG Student Life’s Good se înscrie în direcţiile strategice ale companiei de a susţine educaţia punând la dispoziţia tinerilor produse şi servicii tehnologice de ultimă generaţie. Totodată, prin lansarea acestui program dovedim că avem încredere în potenţialul studenţilor români şi de aceea dorim să le oferim tot sprijinul. Sperăm că studenţii vor aprecia beneficiile aduse de monitoarele de reţea LG şi, pe viitor, intenţionăm să continuăm programul naţional prin alte proiecte interesante, dedicate lor”, susţine Roh pan Ock, preşedinte al LG Electronics România.

„Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” este preocupată de optimizarea şi modernizarea tehnologiei existente pentru îmbunătăţirea serviciilor către cititori. Preţuim iniţiativa LG Electronics România, ca de altfel şi a altor companii de profil IT pentru dezvoltarea Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” şi aducerea ei la nivel de bibliotecă digitală. Biblioteca secolului XXI este, prin utilizarea tehnologiei de vârf, un factor activ în dezvoltarea cunoaşterii”, declară Mireille Rădoi, director general Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”.

Astfel, abonaţii Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” beneficiază de cea mai nouă gamă de  monitoare de reţea  LG, seria E. Noua serie de monitoare de reţea de la LG permite utilizarea unui singur calculator de către mai mulţi utilizatori, beneficiind de aceleaşi performaţe de lucru ca şi când fiecare monitor ar fi independent. Prin conectarea a până la 31 de monitoare la un singur calculator principal, utilizatorii au posibilitatea de a folosi calculatoarele la o viteză mare de procesare, în timp ce insituţia – Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” – îşi va reduce consumul de electricitate cu până la 60%.

Seria E îmbină un design simplu şi elegant cu tehnologia avansată încorporată în produsele LG. Alături de funcţiile de bază a monitoarelor clasice, precum port USB şi difuzor încorporat, monitoarele de reţea LG oferă standard VGA (D-Sub), port Ethernet şi două porturi USB pentru mouse şi tastatură. În plus, încorporează mai multe soft-uri utilitare care permit monitorizarea şi controlul activităţii studenţilor, respectiv I-com, care crează adrese IP pentru fiecare utilizator – I-pro şi Multi-share pentru utilizarea eficientă a calculatorului.

„LG intenţionează să crească valoarea investiţiilor în cercetare şi dezvoltare, dar şi în design şi dezvoltare de brand. Totodată, compania vizează consolidarea abilităţilor business-to-business pentru a deveni un furnizor de soluţii de top atât la nivel local cât şi global, pentru a putea răspunde mai bine condiţiilor de piaţa din România şi pentru a susţine creşterea companiei la nivel global,” adaugă Roh Pan Ock.

Astfel, monitoarele de reţea de la LG vor oferi utilizatorilor mai mult spaţiu prin eliminarea cablurilor necesare în mod normal pentru mai multe calculatoare şi un mediu mai aerisit deorece căldura degajată de fiecare calculator este acum eliminată.

Etichete: , , , , , , , ,