Premianţii Intel ISEF au prezentat o nouă metodă de tratare a cancerului

Scris de | 17 mai, 2011
Premianţii Intel ISEF au prezentat o nouă metodă de tratare a cancerului

Matthew Feddersen şi Blake Marggraff din SUA, au câştigat marele premiu oferit de Intel International Science and Engineering Fair, pentru o posibilă metodă, mult mai eficientă şi mai puţin costisitoare, de a trata cancerul, prin plasarea de mici bucăţi de staniu lângă tumoare, înainte de a începe terapia prin chimioterapie. Feddersen şi Marggraff au primit 75 000 $ şi distincţia Gordon E. Moore, oferită în onoarea cofondatorului, fost chairman şi CEO al Intel.
Taylor Wilson din Revo, Nevada, a câştigat premiul Intel Foundation Young Scientist în valoare de 50 000 $. Taylor a dezvoltat un sistem de prevenire a terorismului nuclear.
Echipa din Thailanda, formată din Arada Sungkanit şi Tanpitcha Phongchaipaiboon au primit de asemenea premiul Intel Foundation Young Scientist. Echipa din Thailanda a descoperit că o gelatină care se găseşte în solzii de peşte poate fi folosită pentru a crea un ambalaj alimentar modern. Această descoperire va putea avea pe termen lung un impact pozitiv pentru mediu.
România a participat la Intel International Science and Engineering Fair cu două echipe formate din: Ionuţ Alexandru Budişteanu, elev în clasa a zecea la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea, şi Emilia Nicoleta Ion şi Dragoş Ştefan Gherghescu, de la Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti.
Ionuţ a participat cu un limbaj de programare în care se pot scrie mai multe coduri şi ajută, spre exemplu, la crearea unui soft de recunoaştere facială. El a câştigat locul patru şi suma de 500 de dolari în cadrul secţiunii “Informatică”. Emilia şi Dragoş au participat cu un proiect ce presupune controlul biologic al ţânţarilor cu ajutorul unei bacterii.

Etichete: , , ,