Ateliere Fără Frontiere a donat 503 calculatoare

Scris de | 18 mai, 2011
Ateliere Fără Frontiere a donat 503 calculatoare

Ateliere Fără Frontiere a organizat evenimentul aniversar prin care a sărbătorit 2 ani de la angajarea primilor salariați în inserțiune. În cadrul evenimentului a fost organizată și ceremonia ASSOCLIC 1-2011 care a premiat 81 de proiecte propuse de ONG-uri românești pentru dezvoltarea comunităților locale, prin acordarea a 503 de calculatoare recondiționate în cadrul atelierului de inserțiune.

În acest an, ediția de primavară ASSOCLIC a înregistrat 164 de proiecte înscrise, 1.067 calculatoare solicitate și peste 15.000 de beneficiari prin proiectele înscrise ale asociațiilor participante la programul ASSOCLIC. Jurizarea proiectelor a avut loc pe 3 mai, ocazie cu care s-au reunit 31 de parteneri care și-au asumat sarcina de a evalua și decide cele mai valoroase inițiative. Din cadrul celor 10 grupe de lucru au făcut parte și echipele companiilor Apanova, BRD Societe Generale, Danone, IBM, Group Dacia Renault, care au alocat fiecare câte 50 de calculatoare recondiționate pentru cele mai valoroase proiecte analizate.

Calculatoarele acordate pentru câștigători vor fi utilizate pentru desfășurarea proiectelor propuse, inițiative create pentru comunitățile locale, în scopul de a crește accesul la educație și tehnologia informației pentru publicul aflat în dificultate.

Raluca Ouriaghli, Director Executiv, Ateliere Fară Frontiere: “Colectam calculatoare și, în general, deșeuri electrice și electronice și le transformăm în locuri de muncă pentru persoane aflate în mare dificultate. De asemenea, recondiționăm echipamente IT pentru proiecte sociale de educație, formare profesională, integrare, care sunt donate prin programul Assoclic în toată țara. Persoanele excluse și marginalizate, care au motivația de a se reintegra au, astfel, posibilitatea de a-și regăsi demnitatea și de a se reconstrui. Atelierul de inserțiune socio-profesională conciliază rațiunile economice și nevoile sociale pentru o societate mai justă, lupta împortiva risipei și o dezvoltare durabilă.”

Oana Ersova-Ranetti, Specialist Relații Publice, Apa Nova București – VEOLIA APA, partener Assoclic: “Proiectul Assoclic, dezvoltat de Asociaţia Ateliere fără Frontiere, răspunde unor nevoi social-economice existente, drept pentru care ne-a câştigat susţinerea. Am fost surprinsă în mod plăcut de frumuseţea şi generozitatea dezideratelor acestor proiecte şi, nu de puţine ori, de acurateţea concepţiei.”

Ramona Sărărescu, Project Manager Comunicare, GDF SUEZ Energy România: “Chiar dacă ne-am putea gândi că în zilele noastre un calculator este ușor de achiziționat, constatăm faptul că, în realitate, lucrurile nu se întâmplă așa. Pentru ONG-urile mai mici, care nu au resurse pentru implementarea proiectelor și au beneficiari ce provin mai ales din zonele defavorizate sau mediul rural, Assoclic este o gura de aer, care le permite să-și poată implementa și continua proiectele.”

Cristina Marinescu, Coordonator Sponsorizări, BRD, Groupe Societe Generale: “Numarul mare de companii și organizații care s-au alăturat proiectelor Ateliere Fără Frontiere vorbește de la sine despre calitatea acestor proiecte.”

Gheorghe Chițu, Șef serviciu public de asistență socială, Centrul de îngrijire de zi Turnu Măgurele, Teleorman – organizație beneficiară Assoclic: “Vă transmitem bucuria și mulțumirile copiilor din centru manifestată la aflarea veștii că vor putea să se joace și să învețe să utilizeze calculatorul, toate acestea fiind posibile datorită acestei donații”.

Camelia Moisa, asistent social, Asociația Surzilor – Filiala Arad: ”Vă mulțumim pentru oportunitatea oferiă de a da membrilor noștri o șansă în plus către o integrare socială mai bună și pentru a avea acces la mai multe informații”.

Evenimentul aniversar este o componentă a campaniei anuale Ateliere Fără Frontiere, care cuprinde o serie de elemente de comunicare precum: campanie outdoor și online, elemente neconvenționale implementate în București și inițiative de PR, toate cu scopul de a sprijini solidaritatea digitală prin donații de echipamente IT pentru proiecte educaționale și sociale și de a stimula integrarea socio-profesională a persoanelor aflate în dificultate, care lucrează în atelierul de inserție.

Etichete: , ,