Proprietarii iPhone, mai deschişi la ideea de „telefon portofel” decât cei Android

Scris de | 17 iunie, 2011
Proprietarii iPhone, mai deschişi la ideea de „telefon portofel” decât cei Android

Cu toate că Google a lansat deja o platformă pentru tranzacţii financiare cu ajutorul tehnologiei NFC, utilizatorii iPhone-ului sunt mai entuziasmaţi de acest prospect decât cei ce folosesc Android.

În urma unui studiu publicat de site-ul de e-commerce electric, Retrevo, 40% din cei care deţin gadgetul Apple sunt atraşi de posibilitatea de a-şi folosi telefonul pentru cumpărături, spre deosebire de doar 24% din tabăra Android. Avantajele unui „mobile wallet” nu sunt foarte populare printre cumpărători, deşi se speculează că industria plăţii cu ajutorul smartphone-ului poate fi una foarte profitabilă.

Aplicaţia „Google Wallet” permite deţinătorilor unui telefon cu sistemul de operare Android să stocheze mai multe cărţi de credit pe care să le folosească mai apoi în tranzacţii monetare, transformându-ţi, practic, telefonul într-un portofel. Interesul deosebit arătat de fanii Apple se datoreză faptului că „proprietarii iPhone sunt mai atraşi de tot ce e nou în lumea tehnologiei”, explică Jennifer Jacobsen, directoarea departamentului de PR al site-ului.

Din fericire, se zvoneşte, pe site-urile de specialitate, că şi compania lui Steve Jobs lucrează la un telefon cu acest tip de tehnologie.

Etichete: , , , ,