Un fost secretar de presă de la Casa Albă angajat să spele imaginea Facebook

Scris de | 20 iunie, 2011
Un fost secretar de presă de la Casa Albă angajat să spele imaginea Facebook

Cea mai mare reţea de socializare din lume l-a angajat recent pe Joe Lockhart, un fost membru al cabinetului Clinton, care a condus echipa de comunicare cu publicul în timpul scandalului Lewinsky.

Facebook a avut de-a face recent cu o scădere în numărul utilizatorilor site-ului de socializare. Introducerea unui sistem controversat de photo-tagging şi lipsa încrederii în securitatea datelor personale, au fost principalele motive pentru care milioane de oameni au decis să-şi închidă conturile. Pentru a-şi îmbunătăţi imaginea publică, Facebook l-a angajat pe Joe Lockhart, fostul secretar de presă de la Casa Albă, în poziţia de vice-preşedinte al departamentului de comunicaţii globale.

Purtătorul de cuvânt al companiei lui Mark Zuckerberg, Elliot Schrage, a declarat: „ Experienţa pe care o are domnul Lockhart în construirea şi administrarea unui oficiu de presă de la Casa Albă, îi oferă o apreciere intimă pentru cerinţele unui sistem global de ştiri 24/7, şi pentru provocările de a răspunde cât mai eficient la probleme”, citat de Wall Street Journal.

Joe Lockhart e cunoscut publicului american ca fiind fostul secretar de presă de la Casa Albă în perioada octombrie 1998 – septembrie 2000. În timpul mult-mediatizatului scandal sexual al preşedintelui Bill Clinton, el a fost purtătorul de cuvânt al administraţiei. La Facebook el va avea slujba dificilă de a fi noua „faţă” a site-ului de socializare.

Joe Lockhart va fi responsabil de imaginea site-ului, într-o perioadă în care compania americană se apropie de numărul 700 de milioane de utilizatori şi se gândeşte să se extindă în China.

Rămâne de văzut dacă această schimbare va ajuta la îmbunătăţirea imaginii companiei şi va rezulta în recuperarea încrederii foştilor utilizatori.

Etichete: , , ,