Nokia N9 – Un pas spre viitor

Scris de | 21 iunie, 2011
Nokia N9 – Un pas spre viitor

În timpul convenţiei ComunicAsia de la Singapore, compania finlandeză a anunţat un nou model de smartphone, numit Nokia N9, cu o tehnologie deosebită şi un design aparte.

Prima diferenţă stridentă a noului dispozitiv o reprezintă lipsa butoanelor pe partea frontală a aparatului, care a făcut loc unui ecran de 3.9 inchi. De fapt, singurele butoane de pe tot aparatul sunt cele laterale ce controlează volumul şi camera.

Pentru a reveni la ecranul de pornire, trebuie să faci un simplu gest: să „ştergi” cu degetul aplicaţia care rulează la momentul respectiv de la marginea ecranului. Simplu şi eficient.

Pe lângă aceast design unic, Nokia N9 mai are o cameră de 8 megapixeli, memorie de 1GB de RAM, Bluetooth 2.1, NFC, GPS şi este primul smartphone din lume cu decodor Dolby Digital Plus şi cu tehnologie de post-procesare Dolby Headphone, care îi oferă utilizatorului o experienţă surround la orice tip de căşti.

Nokia N9 va fi disponibil în 3 culori: negru, cyan şi purpuriu. Modelele vor avea o capacitate de stocare de 16GB şi 64GB. Preţul şi primele pieţe de desfacere vor fi anunţate în perioada lansării, spre sfârşitul anului.

Etichete: , , , ,