Actualizări importante de la Sony

Scris de | 29 iunie, 2011
Actualizări importante de la Sony

playstation network errorLa întâlinirea acţionarilor Sony, CEO-ul Howard Stringer a declarat că serviciile on-line vor fi o sursă principală de dezvoltare pentru companie. Declaraţia optimistă vine după ce în aprilie reţeaua PlayStation a fost atacată violent de un grup de hackeri.

Ieri dimineaţă, la Tokyo, Stringer i-a asigurat pe toţi posesorii de dispozitive Sony că problemele legate de securitatea s-au rezolvat.

„Suntem de părere că am devenit un subiect de atac atunci când am încercat să protejăm proprietatea intelectuală a conţinutului nostru, în acest caz, jocurile video” a explicat domnul Stringer. Cu toate că atacul a fost unul dintre cele mai serioase şi mediatizate, CEO-ul a declarat că Sony se va focusa în continuare pe îmbunătăţirea dispozitivelor şi serviciilor on-line, produselor 3D şi expansiunea în mai multe pieţe.

Alte date interesante de la întâlnire:

– În urma atacului, 77 de milioane de conturi PlayStation au fost compromise.

– Acţiunile Sony au scăzut cu 16 % din aprilie.

– Compania s-a luptat cu mai multe atacuri în mai şi chiar în iunie.

– Aproximativ 90 % din utilizatori şi-au recuperat conturile de când s-a relansat reţeaua.

Reţeaua PlayStation funcţionează din nou în SUA şi Europa, după o pauză de 5 săptămâni, cu îmbunătăţiri serioase aduse securităţii. Oare va fi destul pentru proprietari şi clienţi să-şi recâştige încrederea în una dintre cele mai mari companii din lume?

Etichete: , , ,