Creează-ţi un ringtone pentru iPhone, cu iTunes 10

Scris de | 4 iulie, 2011
Creează-ţi un ringtone pentru iPhone, cu iTunes 10

Odată cu introducerea software-ului iTunes 10, cei de la Apple au făcut o serie de modificări care complică puţin procesul de transformare a unei piese în ringtone iPhone sau iPad.

connect îţi va explica însă pas cu pas cum poţi transforma melodia preferată într-un ton de apel pentru iPhone sau tableta iPad.

– Lansează aplicaţia iTunes 10 şi selectează din Music Library melodia pe care doreşti să o setezi ca şi ringtone. Click dreapta pe piesă, treci pe tab-ul Options, unde vei găsi două câmpuri denumite Start time şi Stop time. Trebuie să selectezi o porţiune de maxim 30 de secunde din piesă pentru ca aceasta să poată fi recunoscută ca ringtone.

Un exemplu pentru clarificare – doreşti un pasaj dintr-o piesă Iron Maiden care să înceapă din minutul 1:02 al piesei şi să dureze până în minutul 1:25. Ei bine, aceste valori le treci în câmpurile Start time, respectiv Stop time.

– După ce ai setat timpii, bifează Ok şi apoi click dreapta din nou pe piesa respectivă. Selectează opţiunea Create ACC Version. După ce procesul s-a finalizat (durează câteva secunde) selectează opţiunea Show in Windows Explorer. Vei fi dus în folderul în care a fost creată piesa.

– Redenumeşte fişierul respectiv pentru ca terminaţia să nu fie .m4a ci .m4r. Spre exemplu IronMaiden.m4a va deveni IronMaiden.m4r.

– Treci înapoi în iTunes pe piesă, selectează Delete, apoi selectează Remove şi Keep File. Piesa va fi scoasă din Library dar fişierul nu va fi şters de pe computer.

– Navighează înapoi în Windows Explorer în folderul în care ai piesa redenumită. Dublu click pe ea pentru a o introduce din nou în Library în versiunea de 30 de secunde şi format .m4r.

Procesul s-a încheiat. De acum, la următoarea sincronizare a iPhone-ului cu iTunes când vei selecta tab-ul Ringtone vei putea selecta piesa creată de tine, care va fi transferată pe telefon.

Rămâne doar să intri pe telefon în Settings, Sounds, Ringtone şi să selectezi custom ringtone-ul.

Etichete: , , , ,