Rezultate Bacalaureat 2011 – Măsurile de securitate au funcţionat

Scris de | 4 iulie, 2011
Rezultate Bacalaureat 2011 – Măsurile de securitate au funcţionat

bac 2011Aproximativ jumătate din elevii care au susţinut examenul de Bacalaureat au fost respinşi. E cel mai dezastruos procentaj de promovabilitate la nivelul ţării din ultimii 21 de ani. Rezultatele spun o poveste clară: camerele de supraveghere au câştigat războiul cu elevii care se bazau pe dispozitivele IT portabile pentru ajutor.

În cursul zilei de ieri s-au afişat rezultatele la Bacalaureat. Peste 100.000 de înscrişi la ediţia de anul acesta a examenului, aproape 56% din numărul total, au fost respinşi.

De atunci au tot apărut statistici cutremurătoare care prezintă incompetenţa sistemului de învăţământ din România. În consecinţă, cum e şi normal la noi, lumea a început să caute vinovaţi. Pe de o parte, profesorii şi cadrele didactice au dat vina pe pregătirea slabă a candidaţilor. De cealaltă parte, majoritatea elevilor, dar şi unii părinţi, au dat vina pe măsurile de securitate sporite.

Cert este faptul că Bacalaureatul dirijat de ministrul Daniel Funeriu a dovedit cu siguranţă faptul că de acum înainte smartphone-ul – aproape orice model poate reda documente PDF sau .doc – nu va mai fi o alternativă prea atractivă pentru lenea anumitor elevi.

Examenul a fost, fără îndoială, controversat, dar impactul pe care l-au avut camerele web nu poate fi contestat. Elevii au scris ce au ştiut sub jugul lentilelor care i-au împiedicat să „mişte” ceva. Experimentul în ceea ce priveşte securitatea a fost unul de succes.

Cei nemulţumiţi au putut depune contestaţiile azi dimineaţă, urmând ca rezultatele finale să apară în 8 iulie. Dacă eşti curios să afli cât ai luat, poţi accesa acum – de pe calculatorul sau, pentru ca ironia să fie completă, smartphone-ul tău – lista oficială  a rezultatelor la: http://bacalaureat.edu.ro/2011/rapoarte/

 

Etichete: , , , ,