HTC Sensation: Un concurent serios la tronul lui Galaxy S II

Scris de | 5 iulie, 2011
HTC Sensation: Un concurent serios la tronul lui Galaxy S II

HTC Sensation este combinaţia “letală” a celor de la HTC, un smartphone care împrumută cele mai bune caracteristici ale modelelor HTC Desire S şi HTC Incredible S.

Sensation are o carcasă unibody, care îmbină armonios elementele din plastic cu cele din metal şi un look ce aminteşte de Desire S. Principalul element distinctiv este ecranul cu margini conturate, o caracteristică unică a lui HTC Sensation.

Displayul de 4.3 inchi cu rezoluţie ridicată – 960 x 540 pixeli – este protejat de sticla Gorilla Glass, iar marginile în relief nu au doar un rol estetic ci şi unul de protecţie. Ecranul este vizibil mai bun decât cel al modelelor precedente, nu doar în ceea ce priveşte rezoluţia ci şi contrastul ridicat sau fidelitatea reproducerii culorilor.

Telefonul este puţin mai subţire decât celelalte modele ale companiei, iar greutatea de circa 150 de grame este una mai mult decât confortabilă.

Pe partea frontală se remarcă camera frontală pentru apeluri video şi tastele virtuale Home, Options, Back şi Search de sub display. Pe muchia dreaptă regăsim o tastă argintie, alungită, ce permite ajustarea volumului, iar sub aceasta mufa de încărcare . Pe marginea superioară sunt localizate tastele Power şi mufa de căşti.

Un alt lucru care ne-a surprins, deşi nu ar fi trebuit ţinând cont de faptul că HTC Sensation este echipat cu un procesor Dual Core Snapdragon la 1.2 GHz, este viteza de reacţie a smartphone-ului. Este greu de făcut o comparaţie, însă de la Samsung Galaxy S II încoace nu am mai testat un telefon care să se mişte atât de fluid. Interfaţa “zboară”, iar aplicaţiile sunt deschise instant.

O altă atracţie este Lock Screen-ul care poate fi modificat pentru a servi şi un rol suplimentar. Accesând secţiunea Personalize din meniu şi apoi Lock Screen. Poţi personaliza ecranul de blocare cu un Wallper, cu albumul foto, cu update-uri din reţelele sociale, date despre vreme, bursă sau diferite modele de ceasuri.

Interfaţa lui HTC Sensation este la rândul ei extrem de customizabilă, atât cu ajutorul instrumentelor puse la dispoziţie de HTC, cum ar fi Scene-urile, , colecţia de Skin-uri şi cea de imagini de fundal, cât şi cu ajutorul aplicaţiilor de pe Android Market. Marele avantaj al smartphone-ului este acela că oricât de multe widget-uri sau animaţii ai seta, totul va rămâne la fel de rapid şi fluid, graţie procesorului dual core.

HTC Sensation este echipat şi cu o cameră extrem de bună, cu rezoluţia de 8 megapixeli şi funcţia Instant Capture, care declanşează camera în secunda în care apeşi butonul de captură. Telefonul este capabil şi de filmări, şi încă la cel mai înalt nivel, înregistrând clipuri HD 1080p.

Îţi oferim o galerie cu imagini ale extrem de reuşitului HTC Sensation şi un test mai detaliat în numărul viitor al revistei connect.

Etichete: , , , , , , , ,