HTC Sensation Vs HTC Desire HD: Câteva observaţii

Scris de | 6 iulie, 2011
HTC Sensation Vs HTC Desire HD: Câteva observaţii

Am avut ocazia să testăm în paralel două modele de top de la HTC, noul HTC Sensation şi HTC Desire HD. Trebuie să începem prin a preciza faptul că ambele telefoane sunt extrem de reuşite şi se poziţionează spre zona superioară a clasamentului smartphone-urilor cu Android.

Primele elemente diferite sunt de ordin constructiv. HTC Desire HD are tasta Power spre muchia stângă, nu dreaptă ca la HTC Sensation şi are mufa de încărcare/conectare pe marginea inferioară, nu pe cea stângă.

De asemenea, Desire HD pare şi este puţin mai masiv, cu o greutate de 165 grame vs cele 148 ale lui Sensation şi o grosime de 11.8 faţă de 11.3 mm.

Din profil, marginile camerei lui Desire HD sunt şi ele mai ieşite în exterior, în timp ce Sensation menţine camera cât mai aproape de suprafaţa dorsală. La Desire HD lipseşte camera frontală.

În mod surprinzător, cel puţin în cazul modelelor pe care le-am avut la dispoziţie, detalii extrem de minore tind să ne facă să credem că Desire HD are o finisare puţin mai bună.

Display

Lăsând la o parte detaliile de ordin fizic, vom trece la analiza unui element extrem de important – ecranul. HTC Sensation face un upgrade serios la display, care pe lângă sticla cu margini conturate oferă o rezoluţie excelentă, qHD de 540 x 960 pixeli.

Nici imensul ecran de 4.3 inchi a lui Desire HD nu este deloc rău, însă acesta are rezoluţia puţin mai mică 480 x 800 pixeli. Sunt câteva diferenţe şi în ceea ce priveşte reproducerea culorilor, contrastul şi unghiul de vizualizare, balanţa înclinând clar spre HTC Sensation.

Viteză

După cum aminteam într-un mini review a lui HTC Sensation, acesta este unul dintre cele mai puternice telefoane pe care le-am testat, “vinovatul” fiind procesorul dual core Tegra la 1.2 GHz căruia nu avem ce îi reproşa. Desire HD are un procesor single core Snapdragon la 1GHz care nu oferă viteza de răspuns instant a lui Sensation însă nici nu se mişcă rău deloc, fiind foarte rare momentele în care observi scăderi în timpul de reacţie.

Alte modificări ţin de partea de software, Sensation implementând spre exemplu un sistem de Lock Screen customizabil cu update-uri din reţelele sociale, imagini sau date despre vreme, bursă, etc.

Este greu de tras o concluzie sau de sugerat un upgrade, cele două telefoane, HTC Sensation şi HTC Desire HD fiind ambele vârfuri de lance pentru HTC, însă este cert că Sensation deţine câţiva aşi în mânecă la capitolele display şi performanţe.

 

Etichete: , , , , ,