Android 3.2 vine cu soluţii

Scris de | 13 iulie, 2011
Android 3.2 vine cu soluţii

Cei de la Google lucrează într-un ritm alert la dezvoltarea multiplelor versiuni de Android, cu Ice Cream Sandwich tot mai aproape, iar una dintre noile îmbunătăţiri aduse odată cu update-ul Android 3.2 promite să rezolve o multitudine de probleme.

Android 3.0 a fost lansat special pentru ecranele extinse ale tabletelor şi chiar dacă o mare majoritate a dezvoltatorilor de aplicaţii şi-au adaptat software-ul pentru rezoluţia mai mare a display-ului, existau şi aplicaţii cu probleme. Acestea nu puteau redimesniona corect imaginea şi erau afişate eronat pe tabletă.

Google vine cu o soluţie pentru această problemă în Android 3.2, un buton care va apărea pe bara de sistem şi care îi va permite utilizatorului să aleagă între două opţiuni: Stretch to Fill the Screen şi Zoom to Fill the Screen.

Dacă primul mod apelează la resursele native ale aplicaţiei pentru a regla dimensiunea imaginii, funcţia Zoom va folosi un emulator pentru ecrane de 320 x 480 dp, care va putea fi apoi mărit la 200%, acoperind întreg ecranul tabletei. Rezultatul va fi o aplicaţie care rulează Full Screen, însă cu o grafică mai pixelată. Aceasta este doar una dintre noutăţile aduse de Android 3.2, un alt anunţ important fiind suportul pentru tabletele de 7 inchi.

Etichete: , , , ,