Peste 9 miliarde de dolari în venituri pentru Google

Scris de | 15 iulie, 2011
Peste 9 miliarde de dolari în venituri pentru Google

Google a anunţat ieri rezultatele financiare pentru cel de-al doilea trimestru încheiat pe 30 iunie. Cu un venit record de 9.02 miliarde de dolari, cu 34 % mai mare decât anul trecut,  aproape nimic nu poate încetini progresul companiei americane.

Câştigurile trimestriale anunţate dovedesc un singur lucru: Google nu se opreşte din ascensiune. Veniturile de 9.02 miliarde de dolari reprezintă o creştere de 32% în comparaţie cu cele de anul trecut, de 6.82 miliarde. Site-urile deţinute de Google au generat câştiguri de 6.23 miliarde, 69% din totalul celor peste 9 miliarde, o creştere de 39% în comparaţie cu 2010.

Veniturile internaţionale au impresionat, de asemenea, cu o cifră de 4.87 miliarde de dolari, aproximativ 54% din total, o creştere de un procent în comparaţie cu câştigurile din primul trimestru. Câştigurile venite doar din Marea Britanie au ajuns la peste 900 milioane de dolari.

Larry Page, preşedintele Google, a declarat într-un comunicat de presă : „Am avut un trimestru minunat, cu o creştere de 32% în câştiguri în comparaţie cu anul trecut, o cifră ce sparge recordurile de peste 9 miliarde de dolari.”

Odată cu lansarea propriului serviciu de socializare, Google continuă să monopolizeze fiecare aspect al mediului virtual. Oare va reuşi să devină Google un sinonim pentru internet?

Etichete: , ,