Românii scapă de frica cumpărăturilor online

Scris de | 15 iulie, 2011
Românii scapă de frica cumpărăturilor online

Conform celor de la Netopia Sistem, în primele şase luni ale lui 2011 peste 100.000 de români au realizat prima lor tranzacţie online cu cardul, principalul impuls fiind site-urile de reduceri.

„De la începutul anului, am înregistrat o medie lunara de peste 16.000 de utilizatori noi, care au realizat pentru prima dată o tranzacţie online cu cardul pe site-urile de reduceri. Vorbim despre un ritm de creştere semnificativ, ţinând cont de dimensiunea pieţei locale, dar avantajul cel mai mare îl reprezintă crearea unui obicei printre aceşti posesori de carduri pentru achiziţiile online”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

În semestrul I, valoarea medie a unei tranzacţii înregistrate pe site-urile de reduceri a urcat cu 75%, la peste 70 de lei, comparativ cu valoarea medie de 40 de lei, de la începutul anului. De altfel, voucherele de reduceri cu valori mai mici de 100 de lei reprezintă peste 85% din volumul total de cupoane vândute pe astfel de platforme, în timp ce valoarea acestora se ridică la peste 60% din total tranzacţiilor.

Topul celor mai scumpe achiziţii de pe site-urile de reduceri este dominat de pachete turistice si operatii estetice.

Cele mai achiziţionate vouchere de reduceri sunt cele pentru restaurante şi cafenele, urmate de reducerile pentru saloane de înfrumuseţare şi cele de masaj sau sălile de fitness.

 

mobilPay este unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online cu cardul, cu o cotă de piaţă estimată pentru acest an la 40%, corespunzătoare unui număr de 1,5 milioane de tranzacţii. Operatorul procesează mai mult de 90% din totalul plăţilor online înregistrate pe site-urile de reduceri.

Etichete: , , , ,