MacBook Air, acum cu procesoare Sandy Bridge şi port Thunderbolt

Scris de | 21 iulie, 2011
MacBook Air, acum cu procesoare Sandy Bridge şi port Thunderbolt

Apple a lansat ieri o nouă linie de notebook-uri MacBook Air, care dispun acum de cele mai noi procesoare de pe piaţă – Sandy Bridge -, intrări Thunderbolt pentru o conexiune extrem de rapidă şi tastatură cu iluminare din spate.

Pe lângă actualizările la capitolul hardware, noile MacBook Air rulează şi OS X Lion, ultimul sistem de operare lansat tot ieri de Apple. Noile notebook-uri vor fi disponibile, după cum ne-am obişnuit, în modele de 11 inchi sau 13 inchi.

„MacBook Air e echipat acum cu cea mai nouă tehnologie, ceea ce îl face ideal pentru Lion, datorită noilor gesturi Multi-Touch, aplicaţiile full screen, Mission Control şi Mac App Store” a explicat într-un comunicat de presă, Philip Schiller, vicepreşedintele diviziei Worldwide Product Marketing de la Apple, compatibilitatea noului dispozitiv cu OS X Lion.

Modelul de 11 inchi va avea o autonomie de până la 5 ore, în timp ce modelul de 13 inchi va avea o autonomie de până la 7 ore. Mai mult, procesoarele Intel Core i5 şi Intel Core i7 îi oferă o viteză de două ori mai rapidă decât generaţia anterioară, iar trackpad-ul Multi-Touch optimizat pentru OS X Lion profită de toate caracteristicile sistemului de operare.

Noile notebook-uri MacBook Air se găsesc de azi în mai mult magazine Apple sau pot fi comandata on-line. Încă nu ştim când se vor lansa noile modele în România.

Etichete: , , , , , , , ,