BlackBerry Playbook, aprobată de instituţiile guvernamentale americane

Scris de | 22 iulie, 2011
BlackBerry Playbook, aprobată de instituţiile guvernamentale americane

tableta blackberryBlackBerry Playbook, dispozitiv oferit de Research in Motion, a primit ieri votul de încredere din parte instituţiilor guvernamentale din Statele Unite, distincţie unică în rândul tabletelor PC.

Deşi a dezamăgit la capitolul vânzări, tableta Playbook se poate bucura acum de certificarea FIPS 140-2, care îi atestă un grad ridicat de siguranţă a datelor. Agenţiile guvernamentale americane pot folosi de astăzi Playbook-ul cu încredere, pentru stocarea datelor importante. BlackBerry Playbook e prima tabletă care se poate mândri cu această atestarea de securitate.

„Distincţia permite Guvernului Statelor Unite să achiziţioneze cu încredere Playbook-ul, ştiind că tableta îndeplineşte cerinţele lor când vine vorba de protecţia informaţiilor preţioase” a declarat într-un citat preluat de Reuters, Scott Totzke, vicepreşedintele senior pentru securitate la RIM.

Acţiunile companiei canadiene au crescut cu 5% şi se aşteaptă de asemenea o creştere în numărul de vânzări pe segmentul agenţiilor guvernamentale, în lumina anunţului de ieri.

BlackBerry Playbook este prima tabletă de 7 inchi produsă şi comercializată de Research in Motion.

Etichete: , , , ,