Kingston Data TravelerUltimate 3.0: Capacitate impresionantă şi viteză pe măsură

Scris de | 25 iulie, 2011
Kingston Data TravelerUltimate 3.0: Capacitate impresionantă şi viteză pe măsură

Timpul stick-urilor de 512MB, care transferau cele câteva zeci de imagini stocate în minute bune a apus demult – acum e timpul să intre în joc o nouă generaţie de super stick-uri cum este şi Kingston Data TravelerUltimate 3.0 Generation 2. Acesta promite viteze de transfer pe USB 3.0 de 100 MB/s la citire şi de 70 MB/s la scriere. Stick-ul este compatibil şi cu USB 2.0, însă vitezele sunt după cum era şi normal mai mici.

Ca şi aspect, stick-ul Kingston te face instant să îl iei în serios prin construcţia solidă, albă, cu inserţii de aluminiu. Adevăratele “surprize” se ascund însă în interior. În primul rând, capacitatea de stocare de 64GB este arhisuficientă pentru transportul oricărui gen de materiale. Vorbim aici despre peste 12.000 de melodii, spre 20.000 de fotografii şi peste 50 de clipuri video cu dimensiuni de peste 1GB.

Pentru a testa viteza de transfer am folosit aplicaţia CrystalDiskMark 3.01 pe un notebook cu port USB 3.0. Rezultatele au fost chiar peste specificaţiile producătorului, stick-ul Kingston Data TravelerUltimate 3.0 înregistrând o viteză de scriere de circa 128.6 MB/s şi una de scriere de 78.66 MB/s. Să vedem însă cum se traduce această viteză în practică.

Test practic

Un folder de 150MB care conţinea imagini de mare rezoluţie, realizate cu un aparat foto DSLR, imagini de circa 4MB fiecare a fost copiat de pe stick-ul Kingston pe un notebook cu USB 3.0 în circa 2.5 secunde, în timp ce transferul aceluiaşi folder de pe laptop pe stick a durat doar 4.5 secunde. Abia am reuşit să pornim şi să oprim la timp cronometrul.

Rezultatele sunt impresionante şi  îţi permit să economiseşti timp preţios în cazul unei operaţiuni atât de des utilizate cum este transferul de fotografii.

În cazul fişierelor video, un clip Full HD 1080p de 3.23 GB a fost copiat de pe stick-ul Kingston pe hard disk în 50.8 secunde, iar de pe hard disk-ul notebook-ului pe stick-ul de memorie în 59.8 secunde. Timpi extrem de buni dacă ţinem seama că vorbim despre fişiere de dimensiuni mari, de peste 3GB.

În concluzie, Kingston Data TravelerUltimate 3.0 în varianta de 64GB este o soluţie perfectă pentru cei care au nevoie de o metodă de transfer rapid al datelor, oferind o capacitate de stocare mai mult decât suficientă şi viteze excelente pe USB 3.0.

Etichete: , , , ,