Apple renunţă la DVD şi la unităţile optice

Scris de | 27 iulie, 2011
Apple renunţă la DVD şi la unităţile optice

Odată cu lansarea noilor modele de MacBook Air şi Mac Mini, Apple a renunţat la o parte a calculatorului foarte importantă pentru consumatorul de rând: unităţile optice. Să fie acesta sfârşitul DVD-urilor şi a discurilor Blu-ray?

Vinilul, banda magnetică, discheta.. DVD-ul? Mediile de stocare a informaţiilor sunt asemănătoare cu trend-urile din lumea modei: la urma urmei, toate sunt învechite şi, prin urmare, înlocuite. Utilizatorii care sunt în toi cu ultima tehnologie migrează, încet dar sigur, de la DVD-uri la stick-urile USB, hard disk-urile portabile sau stocarea digitală in cloud.

Apple a lansat acum o săptămână noile modele de MacBook Air şi Mac mini, fără nicio unitate optică de stocare. Compania din Cupertino a decis să renunţe la DVD în favoarea porturilor USB şi a stocării informaţiilor în mediul digital. În viziunea lui Steve Jobs, utilizatoii vor folosi în viitor exclusiv serviciul iCloud, care îţi stochează conţinutul descărcat de pe Mac App Store, iTunes, App Store şi aşa mai departe.

Din fericire, DVD-ul nu a „murit” încă şi se găseşte în continuare pe piaţă. Mai mult, alţi producători de laptop-uri şi calculatoare includ în continuare un DVD în aparatul lor. Nimic nu s-a schimbat, dar decizia celor de la Apple naşte o întrebare pe care inevitabil trebuie să ne-o punem: Va avea oare DVD-ul aceeaşi soartă ca alte medii de stocare dispărute de pe piaţă?

Etichete: , , , , , ,