Puterea reţelelor de socializare: Un tweet a iscat o revoltă în Hollywood

Scris de | 29 iulie, 2011
Puterea reţelelor de socializare: Un tweet a iscat o revoltă în Hollywood

DJ Kaskade, un DJ celebru din Statele Unite, a postat un mesaj pe reţeaua de socializare Twitter în care i-a invitat pe toţi cei care-l „urmăresc” la o petrecere în stradă. Ce a urmat? Haos pe străzile din Hollywood.

Tweet-ul în discuţie anunţa o petrecere în stradă cu ocazia premierei unui documentar despre rave-ul Electric Daisy Carnival la cinematograful Grauman’s Chinese Theatre. DJ Kaskade, un personaj din documentar, a trimis mesajul celor peste 90.000 de „followers” de pe Twitter, lucru care s-a dovediat a fi o greşeală monumentală.

Fanii au luat cu asalt străzile hollywoodiene şi peste 2000 s-au înghesuit în cinematograf, cu mult peste capacitatea clădirii de doar 1152. Unele persoane au aruncat cu sticle, în timp ce altele au vandalizat maşinile de afară după ce le-a fost refuzată intrarea în Grauman’s Chinese Theatre.

Turbulenţele s-au accentuat după ce un inspector de la Pompierii a declarat că cinematograful a fost, evident, suprapopulat. Publicul a continuat scandalul în stradă, unde au pornit o revoltă în toată regula.

Karen Ryner, un ofiţer de poliţie, a declarat pentru CBS News: „Noi am încercat să dispersăm publicul, dar au refuzat şi au început să arunce cu diferite obiecte în noi. Două persoane au fost arestate pentru vandalism, iar trei maşini ale poliţiei au fost deteriorate.”

În lumina celor întamplate, DJ Kaskade a postat un nou tweet, în încercarea de a calma oamenii din stradă: „Toată lumea să se calmeze! Poliţiştii sunt în alertă. Aveţi grijă de voi şi haideţi să ne distrăm!”.

În final, revolta s-a soldat cu doar câteva arestări, însă ceea ce a făcut DJ Kaskade cu ajutorul Twitter-ului ne face să ne aducem aminte din nou de puterea impresionantă a reţelelor de socializare.

Etichete: , , , , ,