Facebook interzice, pentru o scurtă perioadă de timp, coperta albumului Nevermind de la Nirvana

Scris de | 30 iulie, 2011
Facebook interzice, pentru o scurtă perioadă de timp, coperta albumului Nevermind de la Nirvana

Compania lui Mark Zuckerberg a interzis ieri, pentru câteva ore, coperta albumului seminal Nevermind, de la trupa iconică Nirvana, pe motiv că bebeluşul gol din imagine ar încălca regulile reţelei de socializare.

Pe pagina de Facebook a trupei Nirvana a fost încărcată ieri coperta ediţiei Deluxe a albumului Nevermind. La scurt timp după Facebook a dat jos poza, sub pretextul că ar fi ofensatoare. În urma reacţiilor ostile din partea fanilor trupei, compania americană a decis mai apoi să păstreze poza pe pagina dedicată trupei din Seattle.

Compania lui Mark Zuckerberg a declarat pentru revista NME că de fapt nu încalcă regulile din secţiunea „Terms of Use”: „Poza de pe coperta albumului Nevermind nu încalcă termenii Facebook. Facebook permite fotografii goale cu copii care „sunt vizibil incapabili de a sta pe două picioare” într-o situaţie non-sexuală – mai exact, bebeluşii. De ce? Păi dacă un părinte vrea să trimită poze cu un nou-născut bunicilor lui, nu vrem să nu poată face acest lucru pe Facebook.”

Declaraţia nu explica, totuşi, de ce au scos poza pentru câteva ore de pe pagina oficială a trupei. Se pare că totul a fost o mare greşeală din partea reţelei de socializare.

Trupa regretatului Kurt Cobain îşi celebrează două decenii de la apariţia pe piaţă a materialului discografic care a schimbat pentru totdeauna peisajul muzical american, Nevermind, prin lansarea unei versiuni remasterizate a albumului plină cu material audio bonus, la finele lunii septembrie.

Etichete: , , , , ,