Nielsen a anunţat topul sistemelor de operare pentru smartphone-uri din Statele Unite ale Americii

Scris de | 30 iulie, 2011
Nielsen a anunţat topul sistemelor de operare pentru smartphone-uri din Statele Unite ale Americii

Nielsen Research a anunţat joi un nou studiu încheiat în iunie conform căruia Android deţine majoritatea pieţei sistemelor de operare de peste ocean cu un procentaj de 39%. Apple se află pe locul doi, însă rămâne cel mai mare producător de smartphone-uri din Statele Unite.

Dispozitivele care rulează sistemul de operare oferit de Google se află pe primul loc pe piaţa americană a utilizatorilor de smartphone-uri cu un procentaj de 39%. Procentajul se împarte în felul următor: HTC 14%, Motorola 11%, Samsung 8 % şi altele cu 8%.

Pe locul doi rezidă Apple cu un procentaj de 28%, pe trei se află aparatele BlackBerry cu 20%, pe patru sistemele de operare Windows cu 7,6%, iar pe ultimul loc se află la egalitate, surprinzător, sau nu, programele oferite de Nokia şi de Palm / WebOS.

Interesant de precizat este faptul că Apple e acum cel mai mai producător de smartphone-uri din Statele Unite din punct de vedere al vânzărilor, datorită faptului că iOS se foloseşte doar pe dispozitivele scoase pe piaţă de compania lui Steve Jobs.

Etichete: , , , , , ,