Cisco anunţă îmbunătăţiri la switch-ul Catalyst 6500

Scris de | 2 august, 2011
Cisco anunţă îmbunătăţiri la switch-ul Catalyst 6500

Cisco a anunţat la Cisco Live, conferinţa anuală a companiei, diferite îmbunătăţiri aduse switch-ului Catalyst 6500, printre care şi „premiere în industrie” legate de Pv6 şi NetFlow: performanţă de trei ori mai mare, scalabilitate de patru ori mai bună şi protecţie pentru potenţialele investiţii pentru încă un deceniu.

Catalyst 6500, switch-urile cel mai des folosite la nivel mondial, vor beneficia de un upgrade deosebit de important în vederea evoluţiei pieţei de networking. Cu peste 500 de brevete, Catalyst 6500 a fost platforma de switching standard a industriei, utilizată intens în centre de date, WAN şi reţele Metro Ethernet încă de la introducerea sa în anul 1999, cu o valoare de aproximativ 42 de miliarde USD a echipamentelor instalate, aproape 700.000 de sisteme /110 milioane de porturi lansate şi peste 25.000 de clienţi la nivel mondial.

Noul Catalyst 6500 revizuit continuă tradiţia de inovaţie cu mai multe premiere în industrie, cum ar fi suport facil pentru IPv4 şi IPv6 prin platforma hardware a switch-ului, capabilităţi noi de virtualizare a reţelei, un set complet de module integrate de servicii L4-7 şi o nouă monitorizare a performanţelor şi a vizibilităţii aplicaţiilor printr-o implementare complet înnoită de NetFlow.

În centrul transformării stă introducerea mult aşteptatului Supervisor Engine 2T pentru seria Cisco Catalyst 6500, un card de 2 terabiţi care deschide calea pentru 80 de gigabiţi pe secundă pe slot, proprietăţi îmbogăţite ale cardurilor de linie de 10 gigabiţi şi 10 Gigabiţi Ethernet şi servicii fără frontiere de generaţie următoare, care oferă clienţilor capabilităţi de mobilitate, securitate, analiză a traficului în reţea şi balansare a traficului.

Noul motor al supervisorului măreşte de trei ori capacitatea de transfer a switch-ului Catalyst 6500, de la 720 Gbps la 2 Tbps. De asemenea, măreşte de patru ori numărul de dispozitive sau de utilizatori conectaţi la reţea. De exemplu, un singur switch Catalyst 6500 poate suporta acum până la 10.000 de dispozitive mobile.

Toate cardurile noi de linie şi supervisorul de 2 Tbps sunt compatibile cu toate modelele de şasiuri Cisco seria E, care oferă intervenţie minimă asupra infrastructurii existente a seriei Catalyst 6500 E. Această compatibilitate previne înlocuirea întregului echipament cu unul nou, lucru care poate pune în pericol stabilitatea reţelei şi necesită personal suplimentar, mai mulţi bani şi timp pentru un upgrade.

Etichete: , , , ,