Statul Missouri interzice prietenia pe Facebook dintre profesori şi elevi

Scris de | 2 august, 2011
Statul Missouri interzice prietenia pe Facebook dintre profesori şi elevi

Americanii sunt cunoscuţi pentru legile lor absurde, iar statul Missouri nu duce lipsă de această notorietate. După ce a interzis ca minorii să cumpere brichete şi, în unele oraşe, sexul oral, statul a interzis acum prietenia pe reţelele de socializare dintre un profesor şi un elev, informează The Atlantic Wire.

Dacă trăieşti în statul Missouri şi vrei să îl adaugi în lista de prieteni de pe Facebook pe profesorul tău preferat, ai face bine să te răzgândeşti, deoarece fapta ta ar putea avea repercusiuni legale.

Legea de stat cu numărul 54, semnată de guvernatorul Jay Nixon va intra în vigoare pe 28 august şi va interzice, practic, orice contact dintre un elev şi un profesor pe Facebook. Mai mult, legea interzice şi contactul pe alte site-uri de socializare precum Twitter, Foursquare şi aşa mai departe.

În lege apare explicaţia completă: „ Profesorii nu au voie să stabilească, să menţină sau să folosească un site asociat cu locul de muncă, doar în cazul în care acel site este administrat de către conducerea şcolii şi cu acordul tutorelui copilului. Profesorii nu au voie de asemenea să aibă un site fără asociere cu locul de muncă, care permite accesul unui fost sau actual elev.”

Legea a fost adoptată cu scopul de a diminua cazurile de relaţii amoroase sau sexuale dintre profesori şi elevi.

Credeţi că măsura luată de statul Missouri este una excesivă?

Etichete: , , , , ,