Coreea de Nord antrenează o armată de hackeri

Scris de | 8 august, 2011
Coreea de Nord antrenează o armată de hackeri

Coreea de Nord a găsit un nou de a-şi îmbunătăţi economia. Ţara lui Kim Jong-il antrenează actualmente o armată de hackeri menită să infiltreze diferite jocuri on-line pentru a acumula cât mai multe puncte, pe care mai apoi să-i convertească în bani, relatează The New York Times.

Autorităţile din Seoul au declarat săptămâna trecută că au capturat 4 coreeni şi un chinez care voiau să înfiinţeze o armată de 30 hackeri, experţi în jocurile pe calculator. Echipa – care acţiona dintr-o provincie în nordul Chinei – a creat un software cu care au reuşit să infiltreze serverele jocurilor precum „Lineage” sau „Dungeon and Fighter”, celebre în Coreea de Sud.

Această infiltrare a permis mai multor indivizi din fabrici clandestine să joace încontinuu. În urma acestui proces, echipa a acumulat un număr substanţial de puncte. Aceste puncte au fost vândute mai apoi contra cost pe site-uri unde utilizatorii de rând puteau să-şi achiziţioneze îmbunătăţiri pentru personajele lor virtuale.

În mai puţin de doi ani, această metodă ilegală le-a adus câştiguri de peste 6 milioane de dolari. Aproximativ 55% din acele câştiguri au fost trimise agenţilor din Phenian, capitala Coreei de Nord. Chung Kil-hwan, un ofiţer senior la agenţia de poliţie din divizia International Crime Investigation Unit, a declarat că toţi hackerii sunt foşti absolvenţi ai universităţilor de elită din domeniu din Coreea de Nord.

Ţara dictatorului Kim Jong-il se confruntă de mai mulţi cu o situaţie economică deosebit de gravă la nivel naţional. Foametea din anumite regiuni a convins instituţii precum ONU sau UNICEF să intervină cu donaţii de alimente.

În urma acestor acuzaţii Coreea de Nord a declarat că totul este o conspiraţie din partea autorităţilor din Seoul.

Etichete: , , , , ,